Trafik cezaları yüzde 77 arttı! Yeni yılda yüzde 58 zamlanmıştı

Trafik cezaları yüzde 77 arttı! Yeni yılda yüzde 58 zamlanmıştı
Yeni yılla birlikte zamlanan trafik cezaları kural tanımayan sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Kesilen trafik cezası miktarında büyük oranda artış yaşandı.

Yeni yılda trafik cezaları da ceza yiyenlerin sayısı da kat kat artarken, trafik cezalarında tam anlamıyla yeni bir rekor kırıldı. Trafik polisleri, kural ihlali yapan sürücülerin gözünün yaşına bakmadı. 2024 yılından kesilen ceza sayısı şimdiden 5 milyon 200 bine yaklaştı.

Picture background

2024yılının Ocak ayında, her şeye olduğu gibi trafik cezalarına da zam geldi. Güvelik güçleri tarafından kural ihlali yapanlara kesilen cezalara 58,46 zam gelmişti.

Elde edilen bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ellerindeki son verileri açıkladı ve buna göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre kesilen trafik cezalarının miktarı yüzde 78 arttı.

Picture background

Araç plakasına yazılan cezalardaki artış da dikkat çekerken, 2024'ün ilk üç ayında araç plakasına kesilen ceza sayısı 4 milyon 273 bine ulaştı. Bu oran 2023 yılının aynı döneme göre yüzde 77 arttı.

Jandarma bölgesinde kesilen trafik cezalarındaki artış da verilerde yerini aldı. Jandarma verilerine göre, 2024 yılının ilk iki ayında kesilen ceza miktarı da yüzde 74 arttı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.