Tıp dünyasında görülmemiş olay! Karın ağrısı şikayetiyle gitti hayatının şokunu yaşadı 'Görenler inanamadı'

Tıp dünyasında görülmemiş olay! Karın ağrısı şikayetiyle gitti hayatının şokunu yaşadı 'Görenler inanamadı'

Balıkesir'de karnında ağrı ve şişlik şikayetleri sebebiyle hastaneye giden kişi hayatının şokunu yaşadı.

Balıkesir'de karnında ağrı ve şişlik şikayetleri sebebiyle hastaneye giden kişi, yapılan tetkikler sonucunda yaklaşık 10 kilo ve 38 santimetrelik dev bir tümörün olduğunu öğrendi.

Balıkesir'de inanılmaz bir olay yaşandı. 64 yaşındaki H.G., karnında ağrı ve şişlik şikayeti sebebiyle bir hastaneye gitti. Yapılan tetkikler neticesinde yaşlı kadının mide kanaması geçirdiği öğrenildi. İleri tedavi için İzmir’e sevk edildiğinde ise hasta hayatının en kötü şokunu yaşadı.

Burada yapılan tomografi neticesinde H.G.'nin karnının en alt bölümünden kalbin altına kadar uzanan yaklaşık 10 kilogram ağırlığında, 38 santim boyunda ve 26 santim eninde tümör olduğu ortaya çıktı.

aw229520-01.jpg

Dev tümör, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ve ekiplerinin birlikte girdiği operasyonla yerinden alındı.

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr.

Osman Nuri Dilek, ise operasyon hakkında Tıp literatüründe nadir görülen bir vaka olduğunu söylerken, Zor bir ameliyat süreci olduğunun altını çizdi. Ayrıca mideden böyle bir tümörün gelişmesi için çok büyük bir kitleyi gördüklerini Dilek, belirtti.

aw229520-07.jpg

Kitlenin çok büyük olması sebebiyle karnında büyük genişlemeye yol açtığını söyleyen Dilek, kitlenin dalakla birlikte alındığını vurguladu. Dilek, “Kitle dalakla iç içe geçmişti. Diyafragmaya yapışmıştı ve diyafragma ile beraber çıkardık. Midenin tamamını aldık. Yaklaşık 4 saat süren bir ameliyattı” dedi.

Hastanın durumunun şu an iyi olduğunu ve daha da iyiye gideceğini ümit ettiklerini söyleyen Dilek, hastanın 7 gün içerisinde taburcu olacağını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.