Baklavadan sonra su içenler dikkat! Bu hastalığın belirtisi olabilir

Baklavadan sonra su içenler dikkat! Bu hastalığın belirtisi olabilir

Baklavadan sonra su içme istediği oluşanlara uzman isimden kritik uyarı geldi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde baklava ustası Mahmut Sanan, vatandaşları baklava seçerken dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda bilgilendirdi.

Sanan, özellikle bin liranın altında satılan baklavaların kalitesiz olabileceğini ve tüketilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Baklavayı yediğinizde eğer su içme ihtiyacı duyuyorsanız içinde glikoz bulunabilir. Glikoz, boğazı yakabilir. Oysa sağlıklı bir üründe su içme ihtiyacı duymazsınız" dedi.

aw228040-04.jpgBaklava seçerken önemli kriterlerden bahseden Sanan, "Baklavanın altın sarısı renginde olması ve oklavayla inceltilmiş olması gerekiyor. Ayrıca kokusuna da dikkat edilmeli; tereyağı ve fıstık kokusu alınmalı. Ucuz baklavalar genellikle bu özellikleri taşımaz. Kaliteli bir baklava için Antep fıstığının maliyetleri ve üretim sürecindeki titizlik önemlidir" şeklinde konuştu.

aw228040-03.jpgBayramda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Sanan, vatandaşların sağlık sorunları yaşamamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. "İlk hasat edilen taze Antep fıstığı ile yapılan baklavaların görüntüsü ve lezzeti kaliteyi belli eder. Sıcak havalarda hafif tatlı tercih edenler için şöbiyet gibi seçenekler de mevcut" diyen Sanan, sağlıklı ve güvenilir tatlı tüketimi için bu ipuçlarının önemine değindi.

aw228040-02.jpg

aw228040-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.