Tavuk göğsü böyle yapılırsa yavan olmuyor '36 yıllık tatlıcının tarifi'

Tavuk göğsü böyle yapılırsa yavan olmuyor '36 yıllık tatlıcının tarifi'
Türk mutfağının gözde tatlısını, bir de ustaların tarifiyle deneyin.

Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biri olarak bilinen tavukgöğsü hafif ve sütlü bir tatlı olması sebebiyle mutfakların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tatlının yapımında yaptığınız bir takım yanlışlar tadının yavan olmasına yol açabiliyor.

DAMAK ÇATLATAN LEZZET

36 yıllık tatlıcıların tarifiyle tavuk göğsünün yavan olmaması için izlemeniz gereken birkaç püf noktasını paylaşıyoruz.

tavuk.jpg

İlk olarak tavuk göğsünü pişene kadar haşlamanz önem arz ediyor ve suyunun iyice süzülmüş olması da dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta olarak ön plana çıkıyor. Tavukgöğsü rendele veya ezerken yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için sabırlı davranmanız gerekiyor.

SÜT KALİTESİ ÖNEMLİ

Ayrıca tatlı da kullanacağınız sütün kalitesi de önemli. işin ustaları günlük süt tercih etmenizi öneriyor ancak bu şekilde kıvamlı ve kremamsı bir doku elde edebileceğiniz söyleniyor.Tatlının kıvamı için pirinç unu ve nişasta kullanmanız da önemli bu malzemelerin iyice birbirine karıştığına dikkat etmekse tatlı yapımının püf noktalarından biri.

Tercihen tatlımıza vanilya özütü ve vanilya çubuğu ekleyebilirsiniz vanilyayı erken aşamada eklemeniz, aromanın homojen yayılmasına yardımcı olacaktır

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.