Bu yöntemle ekmekler küflenmeyecek 'Yanına bir tutam koymak yetiyor'

Bu yöntemle ekmekler küflenmeyecek 'Yanına bir tutam koymak yetiyor'

Ekmek, en sık tüketilen temel besinler arasında yer alır ve saklandığında hızla küflenmeye başlayabilen bir gıdadır. Ekmeği doğru şekilde saklayarak küflenme sorununu önleyebilirsiniz.

En çok tüketilen ve küflenmeye yatkın besinlerden biri olan ekmek, çevresel koşullara bağlı olarak bozulabilir.

Özellikle nemli ortamlarda saklanıyorsa, bu durum mikroorganizmaların üremesine yol açar ve sonuç olarak ekmek üzerinde küflenme oluşabilir.

Küflü ekmek yenilirse ne olur? Sağlığa herhangi bir zararı var mıdır? - Sağlık Fotoları | AKŞAM

Hijyenik olmayan saklama yöntemleri arasında, uzun süre dışarıda bekletmek ve hava koşullarına maruz bırakmak gibi durumlar, küflenmeyi hızlandırabilir.

Ancak, bu sorunu çözmek için eklemlerinizin yanına koyacağınız baharatlar kullanabilirsiniz.

Bu yöntemle, küflenme derdine son verebilirsiniz.

Küflü gıdaları çöpe atmamalısınız. Uygun yöntemleri bilirseniz küflü besinleri yeniden kullanabilirsiniz. İsrafın önüne geçin!

BİRER TUTAM YANINA KOYUN

Ekmeği sakladığınız alanın etrafına birer tutam tuz ve karbonat koymak ekmeğinizin raf ömrünü uzatacaktır.

Uygun koşullarda sakladığınızda ise daha uzun bir süre taze kalmasını sağlayabileceksiniz.

Bu nedenle ekmeğinizi hava almayacak bir kap içinde, yanına tuz ve karbonat ekleyerek sakladığınızda, hem küf oluşumundan kurtulmuş olacaksınız hem de ekmeklerinizin bayatlamadan daha uzun süre tazeliğini koruyabileceksiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.