Son dakika... CHP eski milletvekili gözaltına alındı

Son dakika... CHP eski milletvekili gözaltına alındı

Son dakika haberi... Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde gözaltına alındı.

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde gözaltına alındı.

Bir davada ifade vermediği için gözaltına alınan Berhan Şimşek, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ekran-goruntusu-2024-06-11-092528.png

Berhan Şimşek, gözaltına alındığını sosyal medya hesabı üzerinden bu sözlerle duyurdu: “Burhani’yeden kaldığım otelden göz altına alındım ! Gerekçe : …. Öğreneceğiz”

ekran-goruntusu-2024-06-11-091824.png

BERHAN ŞİMŞEK KİMDİR?

1 Kasım 1958 tarihinde Bayburt'ta doğan Berhan Şimşek, ilk öğrenimini memleketinde, orta öğrenimini ise İstanbul Abdülhak Hamit Akşam Ortaokulu'nda tamamladı. Lise eğitimini Vefa Akşam Lisesi'nde bitiren Şimşek, kariyerine sinema oyuncusu olarak adım attı.

25 yıl boyunca sinema sektöründe aktif olan Berhan Şimşek, "Hoşçakal Yarın", "Uzlaşma", "İpekçe" ve "Işıklar Sönmesin" gibi önemli filmlerde rol aldı. Sinema oyunculuğunun yanı sıra televizyon ve dizi yönetmenliği de yaptı. Başarılı oyunculuğu ile Magazin Gazetecileri Derneği tarafından "En İyi Oyuncu" ödülüne ve Ankara Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Berhan Şimşek, sanat kariyerinin yanı sıra Nazım Hikmet ve 68'liler Vakfı üyesi olarak toplumsal konularda da aktif rol aldı. Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği'nin (ÇASOD) kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1996-97 yıllarında Günaydın Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı ve 1999 yılında Milliyet Gazetesi'nde seçim yazıları yazdı.

Siyaset sahnesinde de kendine önemli bir yer edinen Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 10. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyeliği'ne seçildi. Sekiz dönem boyunca Parti Meclisi Üyeliği görevini sürdürdü ve MYK üyeliğinde bulundu. 22. dönemde İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. Ayrıca Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği, Türkiye-Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı ve CHP İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Berhan Şimşek, sanattan siyasete uzanan kariyer yolculuğunda önemli başarılara imza atmış bir isimdir ve bir çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.