Selçuk Geçer: Dikkat! Rekora koşacak

Selçuk Geçer: Dikkat! Rekora koşacak

Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek büyük felaketi açıkladı.

Milyonlarca yatırımcının son günlerde ilgisi çeken yatırım araçları borsa ve mevduat faizleri oldu. Borsa ve mevduattaki yükselişe dair ve Dolar TL tarafında yaşananları ünlü ekonomist Selçuk Geçer, açıkladı.

BORSA VE FAİZ REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası 2 ay önce politika faizini 500 puan artırarak yüzde 50 seviyesine çekti. Son 2 ayda ise politika faizi sabit kaldı. Faiz tarafındaki ciddi artış ile beraber borsa ve mevduat faizlerinin rekor kırmasına sebep oldu. Bu noktada yatırımcıların son günlerde gözdesi haline geldi.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

DOLAR YERİNDE SAYIYOR

Dolar TL tarafında ise 32,2 seviyesinde 2 aydır seyrine devam ediyor. Merkez Bankası’nın faiz artışı ile beraber doların baskılandığı ise uzmanlar tarafından belirtiliyor. Dolar yatırımcıları ise farklı yatırım enstrümanlara yönelirken, kalanlar ise doların geleceğini merak ediyor.

GEÇER: 70 LİRAYA ULAŞACAK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, faiz artışı ile beraber baskılanan dolara ilişkin kötü senaryoyu açıkladı. Geçer, “Süre uzadıkça o baskı miktarı da artıyor. 50 lira olması gereken dolar kurunun artık değeri 55 lira olmaya başlıyor. Değeri 60 TL, 65 TL veyahut 70 TL olmaya başlıyor. Çünkü üzerine enflasyon binmeye devam ediyor riskler binmeye devam ediyor. Siz ekranda hala 30 TL’lik dolar kurunu görürken, aslında doların gerçek değeri 70 liralara ulaşmış oluyor. Bunu 4 ay 5 ay idare edersiniz” dedi.

emekli-maas-eridi.jpg

“BIRAKIN DÜŞŞÜN”

Mehmet Şimşek'in ‘Doları baskıladık yoksa 30 TL atlına giderdi’ söylemini hatırlatan Geçer, “Türk Lirası daha da değer kazanabilme ihtimali varsa ve bu da ülke için faydalıysa neden doları serbest bırakmıyorsunuz. Aşağıya doğru düşsün. Düşerse de en azından Merkez Bankası olarak Siz çok daha ucuza dolar toplarsınız. Bırakın 25,20 veya 10 TL olsun” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.