Rekabet Kurumu düğmeye bastı! Ünlü temizlik markasına soruşturma

Rekabet Kurumu düğmeye bastı! Ünlü temizlik markasına soruşturma

Rekabet Kurumu harekete geçti ve özellikle tuvalet kağıdı ve kağıt havlu ürünleriyle ünlü olan temizlik markasına soruşturma açtığını duyurdu.

Rekabet Kurulu, Viking Kâğıt adlı şirketin tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete, ıslak havlu, ıslak mendil, kolonya, kutu mendil ve cep mendili gibi temizlik ürünleri pazarında faaliyet gösterdiği alanlarda soruşturma başlattığını duyurdu.

Kurulun yaptığı açıklamaya göre, Viking Kâğıt'ın rekabetin korunması hakkında kanunu ihlal ettiği iddialarıyla ilgili olarak yürütülen ön araştırma sonuçlandı ve Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgiler ve belgeler, 18 Nisan 2024 tarihli toplantıda değerlendirilerek, Viking Kâğıt hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir.

Picture background

VİKİNG KAĞIT HAKKINDA:

İzmir Aliağa'da Türkiye'nin ilk özel sektör kâğıt fabrikası olarak hayat bulan Viking Kağıt, 1971'de 13,500 ton/yıl kapasiteli tek yüzü perdahlı sargılık, baskılık ve laminasyonluk kâğıt üretimine başladı.

1982'de Yaşar Topluluğu'na katılmasıyla birlikte Şirket'in büyüme hızı arttı ve 1996'da temizlik kâğıdı sektörüne giriş yaptı. Bugün, 5 güçlü markası ve 80'den fazla ürün çeşidiyle Viking Kağıt, sektörün önde gelen isimlerinden biri haline geldi ve yılda 45,800 ton üretim kapasitesiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, insan ve doğaya duyarlı bir yaklaşımı benimseyerek sürdürülebilir kalite anlayışını koruyor. Ev içi ve dışı tüketim pazarlarında tuvalet kâğıdı, havlu, peçete, kutu mendil ve ıslak havlu gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan Viking Kağıt, Premia, Lily, Senso ve Pufla markalarıyla ev içi tüketiciye odaklanırken, Select markasıyla da ev dışı tüketiciye hitap ediyor.

Picture background

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.