Olaylı maç sonrası Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: "Cesaretin varsa gel, buradayım"

Olaylı maç sonrası Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: "Cesaretin varsa gel, buradayım"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un bir stat görevlisine fiziksel müdahalede bulunduğunu ve hakaret içerikli sözler sarf ettiğini belirtti. Özbek, olayın video kayıtlarının mevcut olduğunu ve mağdurun stadyumda görevli bir personel ifade ederek, " Şu kadar cesaretin varsa gel, buradayım" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 37. hafta mücadelesinde Galatasaray, kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaştı ve sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Maçın bitimini takiben, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç hakkında RAMS Park'ta meydana gelen bazı olaylara yönelik eleştirel ifadeler kullanarak basın toplantısı düzenledi.

Başkan Özbek, yaşanan olaylar sonrası stadyuma geri dönüş yaptığını belirtti. Bir futbol karşılaşmasının ardından taraftarların ayrılmasının hemen sonrasında, Özbek'in de stadyumu terk ettiği ancak daha sonra gelişen olayları öğrenince geri döndüğü ifade etti.

aw208086-01.jpg

Özbek, Ali Koç ve beraberindeki 40-50 kişilik grubun stadyum çalışanlarına saldırısını ve hakaretlerini kabul edilemez bulduğunu dile getirdi. Maç süresince polis koruması altında olduklarını vurgulayan Özbek, Koç'un bu tür eylemleri gerçekleştirmek için cesareti nereden aldığını "Maç da yok, belli güruh ile gelip insanları tartaklamak haddini nereden, kimden alıyorsun, kim destekliyor seni?" cümleleriyle sorguladı.

Ayrıca, devlet yetkililerine, İçişleri Bakanlığı'na ve Emniyet Müdürlüğü'ne duruma müdahale çağrısında bulundu. Özbek, Ali Koç'un sahaya çıkışının amacının ne olduğunu ve bu provokasyonun neden yapıldığını sordu.

Şampiyonluk maçı olarak nitelendirdiği karşılaşmanın ardından yaşanan vandalizmin Türk futbolu için kabul edilemez olduğunu belirten Özbek, Ali Koç'a meydan okudu ve devletin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini şöyle aktardı: "Ben geldim, eğer yüreğin yetiyorsa gel burada seni bekliyorum."

Ayrıca, saldırıya uğrayan stadyum çalışanlarına yönelik video kayıtlarının olduğunu belirten Özbek, Koç'a karşı cesaretini göstermesi için meydan okudu. "Bu şımarıklık, bu hukuk tanımaz, insanlara ağza alınmaya küfürler etmiş. Darp etmiş, video kayıtları var. Darp ettiği kim, burada sahadaki görevli çalışan arkadaş. Şu kadar cesaretin varsa gel, buradayım. Şu kadar delikanlılığın varsa gel, buradayım” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.