Miras paylaşımında kimsenin bilmediği kritik detay ‘Kardeşler arasında hakkını alamayana büyük fırsat doğdu’

Miras paylaşımında kimsenin bilmediği kritik detay ‘Kardeşler arasında hakkını alamayana büyük fırsat doğdu’
Miras paylaşımında bir kardeş taşınmazların hepsini üzerine alırsa diğer kardeşler sadece bu dava ile hakkını geri alabilecek.

Miras paylaşımında sık yaşanan anlaşmazlıklardan biri de erkek kardeşler arasındaki pay bölüşümü olarak bilinir. Pay bölüşümü sırasında eğer bir kardeşiniz anne ve babanın duygu sömürüsünü kullanarak bir taşınmazı kendi üstüne alabilir. Bu durumlarda miras hakkını nasıl alınacağı da araştırılmaya başlandı.

KARDEŞLER ARASINDA HAKKINI ALAMAYAN BU DAVA İLE ALABİLECEK

İlk olarak bir taşınmazı anne ve baba istediği kardeşinizin üzerine devredebilir. Bu duruma hukuk karışamıyor. Fakat aile içerisinde uyanık bir kardeşiniz anne ve baba üzerindeki bir malı onlar hayattayken kendi üzerine geçirirse anne ve baba vefat ettikten sonra o ev üzerindeki miras hakkınızı geri getirebilirsiniz.

Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tapu iptal davası açarak hakkınızı alabilirsiniz. Davayı herhangi bir zaman aşımı olmadan açabilirsiniz.

haber.webp

TAPU İPTAL DAVASI NEDİR?

Usule aykırı ve kanunsuz bir şekilde düzenlendiği iddia edilip tapu kaydının tekrar hukuka ve gerçek duruma uygun hale getirilmesi amacıyla açılan dava olarak tanımlanır. Tapu iptal davası, mülkiyetle ilişkili bir dava olduğu için kesin hüküm verilmeden icra hükmüne geçemez.

TAPU İPTAL DAVASI NASIL AÇILIR

Taşınmazın bulunduğu yerin, Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tapu iptal davası açılır. Tapu iptal ve tescil davası için dilekçenin eksiksiz ve kusursuz olması gerekir. Gayrimenkulün kayıt bilgileri, olaydaki hukuka aykırı olan tüm durumlar net bir şekilde belirtilmeli.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.