MHRS’de artık zorunlu olacak ‘Yarın itibariyle başlıyor’

MHRS’de artık zorunlu olacak ‘Yarın itibariyle başlıyor’

Randevu sisteminde yeni dönem yarın başlıyor. Artık zorunlu olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nda onaylı randevu döneme geçileceğini duyurmuştu.

Onaylı randevu sistemi yarın devreye girecek. Başlayacak olan yeni dönemde, hasta randevu tarihinden bir gün önce MHRS uygulaması üzerinden onay vermesi gerekecek ya da gelemeyeceğini sisteme bildirmek zorunda olacak.

src-340x1912xmhrs-de-onayli-randevu-donemi-basliyor.jpg

65 YAŞ ÜSTÜ VE KANSER HASTALARI MUAF

9 Mayıs Perşembe Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda onaylı randevu sisteminin duyuran Fahrettin Koca, yeni düzenleme ile hastalar, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar MHRS uygulaması üzerinden ya da ALO 182 çağrı merkezini arayarak randevu saatini onaylayabileceğini söyledi.

Öte yandan onaylı randevu sisteminden 65 yaş üstü kişiler ve kanser hastaları muaf olacağı bildirilirken Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yarın başlayacak olan uygulama için paylaşım yapıldı.

neyimvar.jpg

BİR ÖNCEDEN ONAYLANMASI GEREKİYOR

Bakanlık sosyal medya hesabı X’ten 3 adımda yeni dönemi anlattı. Randevunun mobil, web, ALO 182’den alınmasının ardından randevu tarihinden bir gün önce saat 20:00’ye kadar onay ve iptal işleminin yapılması gerekiyor.

Öte yandan onaylanmayan randevular otomatik olarak iptal edilecek. Bakanlığın söz konusu paylaşımında muayene tarihinden 2 gün önce alınan randevunun otomatik olarak onaylandığı belirtildi. Bakanlığın bilgilendirme paylaşımında, Randevu onayları için MHRS ve e-Nabız'daki kayıtlı iletişim bilgileri kullanılacağı ifade edildi.

asdasdasdd.jpg

asadsscc.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.