Mert Başaran: Buna yatıran çok para kazanacak

Mert Başaran: Buna yatıran çok para kazanacak
Mert Başaran, çok para kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Yatırım yapmanın farklı yolları bulunuyor. Bunlar arasında hisse senetleri, tahviller, emlak, kripto para birimleri gibi finansal araçlar yer alıyor. Ancak yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken faktörler arasında risk toleransı, getiri beklentisi, likidite, ve yatırım süresi gibi faktörler bulunuyor. Bu sebeple yatırım yaparken uzman isimlerin görüşleri de altın değerinde bakılıyor.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara kısa vade ve uzun vadede neler yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

BORSA VE MEVDUAT REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası’nın politika faizine 500 puan artışı piyasadaki dengeleri değiştirdi. Mevduat faizleri yüzde 50’yi geçerken, Borsa İstanbul’da 10 bin seviyesini geçerek rekor kırdı.

bitcoin-001.jpg

DOLAR, GRAM ALTIN VE KRİPTO PARA YATIRIMCILARI TEDİRGİN

Dolar ve gram altın tarafında ise düşüş yaşanıyor. Son olarak dolar 32,33 seviyesinde seyrederken, gram altın ise 2 bin 393 seviyesinde işlem görüyor. Kripto paralarda ise aynı şekilde düşüş yaşadı. 73 bin dolardan bitcoin 57 bin dolar seviyelerini test ederken, anlık olarak 63 bin dolar bandında olacağı belirtildi.

TL VARLIKLAR TERCİH EDİLMEYE BAŞLANDI

Pek çok yatırımcı ise döviz, kripto para ve altın varlıkları dışında TL varlıklarına yönelmeye başladı. Ünlü ekonomistler ise yatırımcılara kritik tavsiyede bulunmayı sürdürüyor. Yatırımcılar ise kısa ve uzun vade yatırım konusunda uzmanların görüşlerini merak ediyor.

dolar-tl-001.webp

BAŞARAN: PARA KAZANACAKSINIZ

Ünlü ekonomist Mert Başaran, kısa vade ve uzun vade yatırımcılara kritik tavsiyede bulundu. "Parayı çok kısa vadede kullanacaksan bankaların mevduat faizleri tercih edilir. Her sabah kalktığınızda para kazanıyorsunuz. Eğer risk ve uzun vade seviyorsanız, borsa ve toprak(gayrimenkul) yatırımı tercih edebilirsiniz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.