72 yıllık tarım devi kötü haberi verdi

72 yıllık tarım devi kötü haberi verdi
Türkiye’de 72 yıldır faaliyet gösteren tarım devi, yatırımcılarını temettü kararını resmen açıkladı.

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF) Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı bir bildiride, temettü ödemesi yönündeki kararını resmen açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamayla birlikte şirketin bu dönem için temettü ödemesi yapıp yapmayacağı da böylece belli olmuş oldu.

Gübre Fabrikaları T.A.Ş.

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF) kısa süre önce yaptığı KAP bildirisinde, temettü ödemesine ilişkin genel kurul kararını açıklandı.

Genel kurulda alınan karara göre, yatırımlar sebebiyle artan likitide ihtiyacı ve şirketin finansal yapısının korunması gereklilikleri sebebiyle temettü ödemesinin yapılmayacağı açıklandı.

Picture background

Ayrıca, şirket tarafından elde edilen net dönem kârının tamamının olağanüstü yedeklere aktarılmasına karar verildiği bilgisi de paylaşıldı.

Şirket tarafından KAP üzerinden yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

Picture background

Şirketimiz Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Vergi Mevzuatı ve diğer ilgili mevzuat ile esas sözleşmemizin kâr dağıtım ile ilgili maddeleri kapsamında hazırlanan kâr dağıtım politikası çerçevesinde hissedarlarına kâr payı dağıtımı yapmaktadır.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" uyarınca hazırlanan ve Eren Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından denetlenen 01.01.2023-31.12.2023 hesap dönemine ait finansal tablolara göre ana ortaklığa isabet eden konsolide net zarar 417.275.408 TL olarak gerçekleşmiştir. Mevcut durumda yasal kayıtlara göre net dönem kârı ise 913.184.616,31 TL'dir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.