Mahfi Eğilmez: Hiçbir şekilde düzelmeyecek

Mahfi Eğilmez: Hiçbir şekilde düzelmeyecek

Ekonomist Mahfi Eğilmez ekonomiye ilişkin kritik paylaşımda bulundu.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mahfi Eğilmez ekonomiye ilişkin konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 28 Mayıs seçimlerinin ardından göreve gelmesi ile birlikte ekonomi yönetiminde birçok değişikliğe gidildi. Seçimlerden önce alınan yanlış kararların ekonomiye verdiği zararı düzeltmek için birçok değişiklik yapan Mehmet Şimşek çalışmalarına devam ediyor.

1626267660947-ekonomik-veri.jpg

KAMUYA KISITLAMA GETİRİLDİ

Ekonomide işleri rayına oturtmak için bir takım uygulamalar yapan Mehmet Şimşek’in yeni planı kamuda tasarruf oldu. Dün açıklana pakette kamuda belirli kısıtlamalara gidilecek.

Bu kapsamda kamuda 3 yıl süreyle yeni araç satın alınmayacak ve kiralama yapılmayacak, deprem riski hariç yeni hizmet binası alımı ve yapımı 3 yıl süreyle durdurulacak, Zorunlu haller hariç demirbaş alımlarını 3 yıl süreyle durdurulacak, emekli olan kişi kadar personel alımı yapılacak gibi birçok adım atılması planlanıyor.

2352583-620x349.jpg

“BUNLAR OLMADAN EKONOMİ DÜZELMEZ”

Gündemde oldukça yer alan Kamuda Tasarruf Paketi tartışılmaya devam ederken ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez’den çok konuşulacak açıklamada geldi. Mahfi Eğilmez ekonominin düzelmesi için önce hukukun düzelmesi gerektiğini söyledi.

X hesabından açıklama yapan Eğilmez, hukukun ardından diğerlerinin geldiğini söylerken, hukuk yoksa demokrasinin de olmayacağını söyledi.

mahfi-egilmez-yazi.webp

Hukuk olmadan ekonominin de düzelmeyeceğini söyleyen Mahfi Eğilmez, tasarrufun da yapılamayacağını söyledi. Mahfi Eğilmez’in paylaşımının tamamı şu şekilde:

“Önce hukuk. Ötekiler hep sonra gelir. Hukuk yoksa demokrasi de olmaz, ekonomi de düzelmez, tasarruf ta yapılmaz. Kuralların, istisnasız olarak, herkese ve her olaya aynı şekilde uygulanması sağlanmadan hiçbir şey düzelmez.”

asdasdasdsdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.