Koton Mağazacılık halka arz oluyor! Kaç lot dağıtacak?

Koton Mağazacılık halka arz oluyor! Kaç lot dağıtacak?
Koton'un halka arz süreci, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayının ardından yatırımcıların gündemine oturdu.

Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenine göre, hisse başına 30,50 TL fiyatla halka arz edileceğini duyurdu. Şirketin halka arz süreci, 30 Nisan ile 2-3 Mayıs tarihleri arasında talep toplama aşamasıyla başlayacak.

Koton'un halka açıklık oranının yüzde 16,5 olarak belirlendiği bildirildi. Halka arz öncesinde şirketin sermayesi 795,5 milyon TL iken, halka arz sonrasında bu rakamın 829,65 milyon TL'ye çıkması öngörülüyor.

Halka arz kapsamında sermaye artırımı yoluyla 34,15 milyon TL nominal değerinde yeni paylar ihraç edilecek. Ayrıca, mevcut ortaklardan Nemo Apparel B.V. 94,35 milyon TL, Yılmaz Yılmaz 4,05 milyon TL ve Şürkiye Gülden Yılmaz da 4,05 milyon TL nominal değerinde paylarını satışa sunacak.

koton-b.jpg

KOTON HİSSE FİYATLARI NE KADAR?

Halka arz fiyatının 30,50 TL olarak belirlendiği ve toplam büyüklüğün 4,166 milyon TL'ye ulaşacağı ifade edildi. Talep toplama işlemleri sabit fiyatla yapılacak ve halka arzın dağıtım yöntemi olarak yurt içi bireysel yatırımcılara eşit dağıtım esas alınacak. Planlanan tahsisat gruplarına göre, yüzde 84,5 oranında yurt içi bireysel yatırımcılara yüzde 0,5 oranında şirket çalışanlarına ve yüzde 15 oranında yurt içi kurumsal yatırımcılara pay ayrılması planlanıyor.

KOTON HALKA ARZ DETAYLARI

Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz sürecinde, Yılmaz ailesi ve Nemo Apparel B.V. tarafından sahip olunan mevcut hisselerin yanı sıra sermaye artırımı yoluyla ihraç edilecek yeni hisselerle toplamda 136.600.000 adet B grubu hisse senedini satışa çıkaracağını duyurdu. Şirketin belirlediği halka arz gelirlerinin yüzde 30 ile 40 arasının yurt içi ve yurt dışı mağaza açılışları, yenileme çalışmaları, depo otomasyon sistemleri ve bilgi teknolojilerine yönelik yatırımlar için kullanılacağı bildirildi.

koton.jpeg

BORSA KODU NE OLACAK?

Geriye kalan yüzde 60 ile 70'lik kısım ise net işletme sermayesine katkıda bulunacak. Koton'un hisse başına fiyatı 30.50 lira olarak belirlenirken, hisseler bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle sunulacak. Şirket, #Koton etiketiyle Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.

KOTON MAĞAZACILIK NE ZAMAN KURULDU?

İstanbul merkezli hazır giyim markası Koton, 1988 yılında Yılmaz ve Gülden Yılmaz tarafından kuruldu. Kurucuların asıl meslekleri olan subaylık ve öğretmenlikten ayrılarak, ihraç fazlası ürünlerin satışıyla ticaret hayatına adım attılar. İlk dükkanlarının gördüğü yoğun ilgi, Yılmaz çiftini mağazacılık ve tekstil sektörüne yönlendirdi. Koton, 1995 yılı itibarıyla kendi üretimine başladı ve takip eden yıl Almanya'nın Münih kentinde ilk yurt dışı şubesini açtı. 2015 yılında 434 mağazaya ulaşan Koton, Rusya ve Almanya başta olmak üzere toplam 28 ülkede faaliyet göstermektedir ve bu mağazaların 159'u yurt dışındadır.

KOTON HALKA ARZ HANGİ BANKALARDAN ALINABİLİR?

Koton Mağazacılık, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki bir konsorsiyum aracılığıyla halka arz edilecek. Halka arz sürecinin hangi bankalarda yürütüleceği izlenecek adımlar neticesinde kesinlik kazanacak. Koton Tekstil'in, katılım endeksine uygunluğu konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Bu konudaki ayrıntılar izahnamenin onaylanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.