Kimsenin aklının ucundan geçmezdi! Ünlü otomotiv devinin iflası istendi

Kimsenin aklının ucundan geçmezdi! Ünlü otomotiv devinin iflası istendi

Ünlü otomotiv devinin başka bir şirket tarafından gerçekse gösterilerek iflası istendi.

Moskviç, Rusya'nın önde gelen otomobil markalarından biri olarak 2024 model araç üretimine devam ediyor. Üretim, Fransız şirketi Renault'un Rus devletine devrettiği tesiste gerçekleştiriliyor. Ancak, Hong Kong kökenli bir şirket, Moskviç için iflas başvurusunda bulundu.

Uzun bir aradan sonra yeniden başlayan üretim, Rusya'da çekilen hemen hemen her filmde görülen dünya çapında ünlü Moskviç marka araçlarıyla dikkat çekiyor. Ancak, Renault'tan belediyeye devredilen Moskviç fabrikasına dair yapılan iflas başvurusu, dikkatleri üzerine çekti.

Russia revives Soviet-era Moskvich brand with Chinese model | Reuters

Moskova Arbitraj Mahkemesi'nde açılan davada, şirket Moskviç'in kendilerine 2,5 milyon Euro'luk borcu ödemediğini iddia ediyor. Ancak, Moskviç yönetimi suçlamayı reddediyor ve borcun eski sahibi olan Renault Rossiya firmasına ait olduğunu savunuyor.

Moskviç yetkilileri, borcun Renault Logan modellerinin üretiminde kullanılan yedek parça ekipmanlarının tedarik sözleşmesinden kaynaklandığını belirtiyor. Ancak, ekipmanların tedarik edildiğine ve çalışır durumda olduğuna dair gerekli belgelerin sunulmadığını öne sürüyorlar.

Picture background

Rusya'da ünlü Moskviç marka otomobillerin seri üretimi, Fransız şirketi Renault'un Rus devletine devrettiği tesiste başlamıştı. İlk olarak üretilen Moskviç 3 model crossover'ların fiyatı ise 1,97 milyon ruble civarında olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.