Kademeli emeklilik geldi çattı EYT'de staj ve çıraklık süreleri Meclis'e geliyor

Kademeli emeklilik geldi çattı EYT'de staj ve çıraklık süreleri Meclis'e geliyor
Emekliliğe takılanlara yeni haber duyuruldu. Emekli olmak isteyen staj ve çırak mağdurları sürelerinin sigorta başlangıcı sayılması için mücadeleleri devam ediyor.

Kademeli emeklilik geldi çattı EYT'de staj ve çıraklık süreleri Meclis'e geliyor

Kamubulteni.com'da yer alan habere göre; Emekli olmak isteyen ancak bazı şartlara takılan kişiler için yeni gelişmeler geldi.

EMEKLİLİK KAPISI AÇILIYOR

Emekli olmak isteyen staj ve çırak mağdurları sürelerinin sigorta başlangıcı sayılması için mücadelelerini sürdürüyor. Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Staj ve çırak sürelerinin sigorta başlangıcı sayılması için hazırladığımız kanun teklifini bugün meclise sunuyoruz. Bu teklif kabul edilirse staj ve çıraklık süreleri sigorta başlangıcı sayılarak emeklilik için süre hesaplanırken dikkate alınacak.

65231-001.jpg

Bu sayede staj ve çıraklık mağdurları yaş şartı aramadan emekli olabilecek. Kademeli emeklilikle ilgili kanun teklifimiz Cuma gününe kadar meclise sunulacak. Eğer teklif kabul edilirse 1998 senesi ve sonrasında sigortası başlayan kişiler prim gün sayılarına göre farklı yaşlarda emekli olabilecek. Yani 7 bin 200 prim günü olan bir kadın sigortalı kademeli emeklilik sayesinde 58 yaşında emekli olabilecek. Bu kişi 9 bin prim günü ödemesi dolana kadar 360 gün için 2 yaş erken emekli olabilecek."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.