Çalışan emekliye 5 bin TL'lik ikramiye kaç kişiye ödenecek

Çalışan emekliye 5 bin TL'lik ikramiye kaç kişiye ödenecek
İstanbul Kongre Merkezi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk düzenlenemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkurlu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız" dedi.

Çalışan emekliye 5 bin TL'lik ikramiye kaç kişiye ödenecek

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, İstanbul Kongre Merkezi'nde "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler Öğretmenler Günü Programı" düzenlendi. Türkiye'nin 81 ilinden gelen öğretmenlerin bulunduğu programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Programda Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul Valisi Davut Gül de yer aldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev ve otomobil fiyatlarıyla ilgili, "Fahiş fiyat balonunu söndürecek tedbirleri artık hayata geçiriyoruz. Otomobil piyasasında alınan önlemlerin sonuçlarını gördük. Konut fiyatları ve kiralarda dengelenme başladı. Yakında her ikisinin de piyasa gerçekleriyle uyumlu rakamlara geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

emeklilik-yasi-kac-oldu.jpg

ÇALIŞAN EMEKLİYE TEK SEFERLİK 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDENECEK! İKRAMİYEDEN YARARLANACAK KİŞİ SAYISI AÇIKLANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı.

Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız. İlk düzenlenemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkurlu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklilerimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız.ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.