İstanbul’da 500 bin TL’ye ev ortalığı birbirine kattı! Sosyal medyayı karıştırdı

İstanbul’da 500 bin TL’ye ev ortalığı birbirine kattı! Sosyal medyayı karıştırdı

Bir içerik üreticisinin paylaştığı 500 bin TL’ye İstanbul’da ev yaptırma süreci sosyal medyada gündem oldu. Yorumlar birbiri ardına geldi.

Sosyal medyada paylaşılan bir video, birçok vatandaşın yorumlarıyla görüşünü paylaşmasına neden oldu. Kiraların bile en düşük maaş olan asgari ücreti geçmesi, ev almak isteyenlerinse yıllarca çalışsalar bile bir ev almalarının imkansıza yakın olduğunu bilmesi, büyük bir barınma sorununu da beraberinde getiriyor. Ancak bir içerik üreticisi, 500 bin TL’ye İstanbul’da ev sahibi olacaklarını anlattığı bir videoyu sosyal medya kullanıcılarıyla paylaştı.

Annesine prefabrik ev yaptıran içerik üreticisi gencin ifadeleri sonrası gündem karıştı. Her şey, 500 bin TL’ye prefabrik ev yaptıran genç adamın süreci sosyal medya üzerinden bir içerikle paylaşması sonucunda başladı. Gündemi etkileyen bu olay, günün en çok konuşulanları arasına girdi.

640xauto.webp

YAPIM SÜRECİNDEKİ EVİ TANITTI

İstanbul’da 500 bin TL’ye ev almanın yıllar öncesinde kaldığını bilen sosyal medya kullanıcıları, gördükleri içeriğe yorum yapma gereği hissetti. Çünkü videoyu paylaşan içerik üreticisi, prefabrik evi 500 bin TL’ye yaptırdığını söyledi.

Öncelikle prefabrik ev yaptırdığı atölyeye giden içerik üreticisi, malzemeyi tanımak için tesisi gezdiğini, ısı yalıtımı detayını, evin ömrü ile ilgili bilgileri bir video ile anlattı. Genç adam, “Biz bu evi annemize yaptırdık tam da doğayla iç içe. Bu evde 3 oda, 1 salon, 1 banyo ve 2 tuvalet bulunmakta. Yaklaşık 1 hafta içinde kurulumu bitirilip bize teslim edildi” ifadelerini kullandı. Ayrıca bu evlerin 50 yıl ömrünün olduğunu ve istedikleri şekilde tasarlattıklarını söyledi.

SOSYAL MEDYADA YORUM YAĞDI

Ev almanın neredeyse imkansıza yakın olduğu şu dönemde genç adamın 500 bin TL’ye yaptırdığı prefabrik eve bazı sosyal medya kullanıcıları inanamazken, bazıları bunun bazı giderleri çıkardığında verilen fiyat olduğunu, bazıları ise prefabrik ev bu fiyata yaptırılsa dahi arsa maliyetinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Bir sosyal medya kullanıcısı “Çok ucuz değil mi?” diye sordu. Bir başka kullanıcı ise “İmkan ihtimal yok. Evin kapıları, vitrifiye, drenaj, elektrik ve su boruları hariçtir. Subasmandan bahsetmiyorum bile. Anahtar teslim 1-1,5 milyon arasında değişir. O da tanıdık varsa. Yoksa koyulacak karla birlikte 2 milyona çıkarsınız.” şeklinde durumu yorumladı. Gelen tepkilere rağmen bazı sosyal medya kullanıcıları “Çok güzel olmuş. Annemize hayırlı olsun.. Güle güle otursun.”, “Güzelmiş” yorumlarını yaptı.

Öte yandan bir kullanıcı, “Bir ay önce iki artı bir ev için subasman fiyatını inşaatçı bir arkadaşıma hesaplattım, 90 m2 üzerinden 350 bin TL fiyat çıkarttı üstünü siz hesap edin” dedi.

İçerik üreticisi genç adamın çektiği videoya gelen bazı yorumlar şöyle:

ev1.jpg

ev2.jpg

ev3.jpg

ev4.jpg

ev5.jpg

ev6.jpg

ev7.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.