Canan Karatay'dan kritik uyarı: ''Bağımlılık yapıyor, yavaş yavaş bırakın!'' dedi

Canan Karatay'dan kritik uyarı: ''Bağımlılık yapıyor, yavaş yavaş bırakın!'' dedi

Prof.Dr. Karatay konuk olacağı bir YouTube programında yavaş yavaş bırakılması gereken bağımlılık yapan bir besine karşı vatandaşlara ciddi uyarılarda bulundu.

tıp Dünyası’nda tartışmalara neden olan açıklamalarıyla tanınan Prof.Dr. Canan Karatay YouTube programını da yaptığı bir açıklamayla yeniden gündem oldu.

Sağlık alanında yaptığı önemli çalışmalar ve bilgilendirmelerle adından sıklıkla söz ettiren Prof.Dr. Karatay konuk olacağı bir YouTube programında yavaş yavaş bırakılması gereken bağımlılık yapan bir besine karşı vatandaşlara ciddi uyarılarda bulundu.

canan.jpg

Özellikle sağlık açısından yaptığı kritik açıklamalarla tartışmaları da sebep olan Karatay, besinden uzak durulması gerektiğini çünkü yedikçe bağımlılık yaptığını dile getirerek vatandaşları uyarırken kendi beslenme rutinine dair de açıklamalarda bulundu.


BU BESİNİ TÜKETMEYİN

Karatay ; Bu zamanda ekmeğin yerine alacak hiçbir şey yok yemeyin. Hepsi ilaçlı, hepsi tehlikeli Birdenbire bırakmak da mümkün değil. Yavaş yavaş azaltarak bırakılabilir. Damak tadı bunu istiyor, damak tadını da gidermek için ağzınıza kristal kaya tuzu koyun kristal kaya tuzunu emin. Damakta meydana gelen umami denilen beşinci bir duyu var. Bunu bir Japon hekim buldu. O tadı almak için devamlı glutamat almak istiyorsunuz. Hepsinde glutamat var diğer adıyla Çin tuzu.’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.