Flaş...Flaş... Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Flaş...Flaş... Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant için savaş suçu iddiaları sebebiyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

UCM'den yapılan yazılı açıklamada, Başsavcı Han, Başbakan Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın yanı sıra Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusu yapıldığı bildirildi.

BAŞSAVCI TALEP ETMİŞTİ

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin başsavcısı Karim Khan, CNN'e yaptığı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, 7 Ekim'de İsrail'e düzenlenen saldırılar ve ardından Gazze'de yaşanan savaş nedeniyle Hamas lideri Yahya Sinwar ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar suçlamasıyla tutuklama emri çıkarmasını istediğini söylemişti.

netanyahu-reu-2175811.jpg

7 EKİM'DEN BU YANA KATLİAM YAPIYOR

İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yanan 35 bin Filistinli hayatını kaybetti. Dünyada büyük ses getiren olaylarda İsrail birçok kişi tarafından savaş suçlusu ilan edildi.

Katliam yapılan Gazze'de insanı yardımlarda İsrail tarafından engelleniyor. İsrail saldırıları altındaki Refah'tan ise son 2 haftada 810 binden fazla Filistinlinin Gazze'nin diğer bölgelerine göç etmek zorunda kaldığı açıklandı.

Ayrıntılar geliyor...

refah-goc-a-2226210-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.