Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Reisi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Reisi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Azerbaycan - İran liderleri Aliyev ve Reisi, bu sabah iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmak üzere bir araya geldi.

Baraj açılışı töreni dönüşünde Reisi'yi taşıyan helikopterin hava şartları nedeniyle sert iniş yaptığı açıklandı.

Açılış dönüşünde helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Reisi hakkında ilk açıklamayı yaptı.

iran-cumhurbaskani-reisinin-helikopteri-dustu-enkazi-tespit-edildi-yasam-belirtisi-yok-htoj-cover.webp

Tüm dünyayı şoke eden olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından Reisi ile ilgili açıklamaya yaptı.

Taziye mesajını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-3aaf37b4d493ae14829ca7dbded196ee.jpg

Merhum Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere de rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran İslam Cumhuriyeti’nin Dinî Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükûmetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum." diye belirtti.

X hesabından yaptığı açıklamada Erdoğan devamında şunları söyledi:

"Görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkidaşı olarak, Sayın Reisi’yi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız."

asdasdasdsd.jpg

TÜRK AKINCI REİSİ'Yİ BULDU

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin yapılan arama da yardım talebi üzerine görevlendirilen Akıncı TİHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağı tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı.

5cmrehzmmk-edzk1ocakfg.webp

Tüm dünya Akıncı TİHA'nın görüntülerini paylaşırken saatler sonra enkaza ulaşıldı. Gelişmelerin ardından İran resmi televizyon kanalı Reisi beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.