Enkaz altındaki canlar için gece-gündüz umut nöbeti

Enkaz altındaki canlar için gece-gündüz umut nöbeti

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından hala devam eden enkaz çalışmalarında enkazın altındaki yakınlarını bir an olsun yalnız bırakmayan vatandaşlar gece-gündüz enkaz başında nöbet tutuyor.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem sonrasında toplam 10 ilde büyük bir yıkım gerçekleşti. Başta Kahramanmaraş olmak üzere; Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Adana ve Osmaniye''de binlerce bina yerle bir oldu.

Devam eden enkaz çalışmalarının başından bir an olsun ayrılmayan enkaz altındaki vatandaşlardan haber bekleyen yakınları gece-gündüz enkaz başında ateş yakarak nöbet tutuyor.

Kahramanmaraş Pazarcık''ta 7.7 ve Elbistan''da 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler nedeniyle şehirde bulunan binaların büyük bir kısmı yıkıldı. Depremlerin ardından Kahramanmaraş''a çok sayıda arama kurtarma ekibi ve yardım görevlisi sevk edildi. Şehirde 10 günün sonunda arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Vatandaşlar enkaz altında kalan yakınları için gece boyu ateş başında bekledi. Enkaz kaldırma çalışmaları sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

HENÜZ ULAŞILAMADI

Deprem sonra yakınlarından haber bekleyen Muhammed Ali Kılınç, “Ebrar Sitesi Z Blokta kardeşim, eşim ve 2 çocuğu göçük altında. Maalesef henüz daha ulaşılamadı. Elbistan''dan geldik. Orada da evlerimiz kullanılmaz hale geldi. Depremde burada değildim yurtdışındaydım. 3''üncü günü geldim. 10''uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadık. Umut ışığı yok. Kardeşim Serdar Kılınç uzman çavuştu. Suriye''de görevliydi. Çocuklar hasta olduğu için izne geleli 10 gün olmuştu” dedi.

''ÇALIŞMALARI ATEŞ BAŞINDA BEKLİYORUZ''

Gece boyu enkaz başında bekleyen Mehmet Kılınç “Geldiğimizden beri araçlarda kalıyoruz. Çalışmaları ateşin başında bekliyoruz. Bu çadırı hayırsever verdi. Yardım konusunda hiçbir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

''ENKAZDA 24 SAAT ÇALIŞILIYOR''

Akrabaları için Edirne''den gelen Mehmet Kürsat Şahinci “Baldız, Bacanağım ve 3 tane yeğenimiz var. 10 gündür bekliyoruz. Enkaz biraz sıkıntılı. Enkazda 24 saat çalışılıyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.