Deprem nedeniyle o il ve ilçe taşınıyor

Deprem nedeniyle o il ve ilçe taşınıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında büyük hasara uğrayan il ve ilçeler başka bölgelere taşınacak.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen depremler nedeniyle 10 il ve ilçeleri büyük hasara uğradı.  

Depremin vurduğu Adıyaman''ın şehir merkezinin bir bölümü ve Gaziantep''in Nurdağı ilçesi fay hattından daha uzak bölgelere taşınacak.

Deprem nedeniyle Adıyaman''ın şehir merkezinde bin 166 bina tamamen yıkıldı. Ağır hasarlı olduğu belirlenen 6 bin 108 binanın da ekipler tarafından yıkılacağı bildirildi.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, deprem sonrasında zarar gören Adıyaman şehir merkezinin bir bölümünün başka bir yere taşınacağını duyurdu.

''30-50 BİN KONUT DÜŞÜNÜLÜYOR''

Adıyaman''ın kuzeyinde bulunan dağlık bölgeye 30 bin yeni konutun inşa edileceğini bildiren Kılınç''ın açıklaması şöyle:

Şehri yeniden kalkındırma noktasında özellikle kuzeyde, dağın eteğinde TOKİ yeni konutlar inşa etmeyi düşünüyor. Yani en azından şu an 30 bin, 50 bin konut düşünülüyor.

''DAHA ÖNCE ZATEN PLANIMIZ VARDI''

Daha önce de zaten şehri oraya taşıyalım diye planlamamız vardı. Buralar tarım arazileri. Mümkün mertebe tarım arazilerini kullanmadan jeolojik olarak daha sağlam olan yerlere geçmekte yarar var. Şu anki planlama bu.

6 BİN 108 BİNA YIKILACAK

Adıyaman şehir merkezinde bin 166 bina tamamen yıkılırken ağır hasarlı olduğu öğrenilen 6 bin 108 binanın da ekipler tarafından yıkılacağı belirlendi.

GAZİANTEP''İN NURDAĞI İLÇESİ DE TAŞINACAK

Öte yandan Gaziantep''in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin de ilçenin fay hattından uzak bir alana taşınmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Bilgin, ilçedeki koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada, Nurdağı''nın depremde en çok zarar gören ilçelerden biri olduğunu söyledi. İlçe merkezinin fay hattına uzak bir alana taşınmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

Orada sanki şehir merkezini alıp başka bir ile taşıyacakmış gibi anlamışlar, öyle değil. İlçe merkezinin kendi alanında değil hemen yanında veya yakınında bulunan fay hattından uzak bir alana taşınması söz konusu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.