Bu kan grubuna sahip kişiler 100 yaşına kadar yaşıyor! İlginç araştırma ortaya çıktı

Bu kan grubuna sahip kişiler 100 yaşına kadar yaşıyor! İlginç araştırma ortaya çıktı

Kan gruplarının yaşam süresi üzerindeki etkisi hakkında yapılan bir araştırma, bazı kan gruplarının diğerlerine göre daha uzun yaşam süresine sahip olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre, belirli kan grupları, diğer kan gruplarına göre hastalıklara yakalanma riski konusunda farklılıklar gösteriyor. Özellikle kanser, demans ve tansiyon gibi hastalıklar açısından bazı kan grupları daha yüksek risk taşırken, bazıları daha düşük risk taşıyor. Bu bulgular, kan gruplarının sağlık üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor.

kangrubu.webp

BU KAN GRUBUNA SAHİP KİŞİLER ‘YAŞADI’

Sağlıklı ve uzun bir ömür, birçok kişinin hayalidir. Ancak bu durum herkesin başına gelmeyebilir. Fakat kan grubunuza göre yaşam sürenizin daha fazla uzayıp kısalabileceğini biliyor muydunuz?

Kan gruplarının ömürle ilişkisi tespit edildi. Londra'daki Royal Halloway Üniversitesi her kan grubundan kişileri uzun süre boyunca inceleyerek bir çalışma ortaya koydu. Yapılan çalışmada, 100 yaşına kadar yaşayan uzun ömürlü kişilerin 0 kan grubuna sahip oldukları bilgisi elde edildi.

1-9-11.webp

İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, kan gruplarının yaşam süreleriyle ilgili bağlantısı bulundu. Araştırma sonuçları, 0 kan grubunun en sağlıklı kan olduğunu ve kanser, tansiyon, bulaşıcı hastalıklar gibi hastalıklara yakalanma oranının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

DAHA ŞANSLI GRUPTALAR

Kan gruplarıyla uzun yaşam arasındaki ilişkiyi açıklayan Prof. Dr. Vedat Göral, "0 kan grubuna yapılan çalışmalarda kanser riski az, kalp hastalıklarına bağlı ölümler az. Dolayısıyla bunlar uzun ömürlü olmayı sağlıyor. Yapılan çalışmalara göre A kan grubu maalesef mide kanseri açısından risk oluşturuyor. Yumurtalık kanseri, rahim kanseri oluşturma imkanını sağlıyor. B kan grubu en kötü olan maalesef. Bu grupta uzun yaş azalıyor. Biraz demans fazla geliyor. 0 kan grubunda beyne pıhtı atma olayı çok az. B grubunda ve AB grubunda bu risk artıyor” dedi.

whatsapp-image-2024-07-03-at-14-52-09.jpeg

Hastalıkların sadece kan gruplarına bağlı olmadığını vurgulayan Göral, kan gruplarının risk oranlarını etkilediğini ve yatkınlığı belirleyebileceğini ifade etti. Ayrıca, “0 grubu olanlar rahat olsunlar, biraz şanslı olduğunu düşünsünler ama kendilerini salmasınlar. B grubu da 'çok kötü gruptayım' deyip üzülmesin. Genleri frenleyebiliriz ve sağlıklı kalmamızı da sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.