Canan Karatay'dan yürekleri ağıza getiren uyarı: Meğer en büyük sebebi buymuş

Canan Karatay'dan yürekleri ağıza getiren uyarı: Meğer en büyük sebebi buymuş

Prof. Dr. Canan Karatay, 'Karatay Sözü' adlı YouTube kanalında kritik uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamalarıyla yine gündemde. 'Karatay Sözü' adlı YouTube kanalında yayınladığı videoda, deterjanlarda bulunan maddelerin sağlık üzerindeki potansiyel tehlikelerine dikkat çekti.

Haşimato hastalığı üzerine önemli bilgiler veren Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle temizlik alışkanlığı olan vatandaşları uyararak, deterjanların içinde bulunan kimyasalların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

05180dd92e4dde63b3747ee91938dde9.jpgKaratay, "Ülkemizde ne patladı? Bromür patladı. Florür patladı. Klorür patladı. Toksinler patladı. Ve de ülkemizde ne patladı biliyor musunuz? Bana kızmasınlar ama bu fıttırık hanımların kullandığı deterjanlar, fıttırık hanımların kullandığı dezenfektanlar.

Bütün bunlar vücuda girdiği zaman bir daha söylüyorum daha önce de söylemiştik zaten, bromür ve klorür hakikaten iyodun tiroide girip hormon üretmesini önlüyor ve hücrelerde bir reaksiyon meydana geliyor."

1040436507-0-133-2541-1562-1920x0-80-0-0-65dda4d0dfa505d5914a6f57a5052257.jpgKaratay, özellikle aşırı titiz anneler ve bireylerde bu durumu sıkça gözlemlediklerini belirtti. Anti-TPO ve anti-TG gibi kan testlerinde yüksek değerlerin görülmesinin, vücutta otoimmün reaksiyonların habercisi olduğunu da ekledi.

Canan Karatay, "İyot eksikliği Türkiye'de çok yaygın. İyot idrarda bakılacak. Spot idrarda iyot bakılacak. İyot çok düşük. İşte iyot düşüklüğün sebebi de bromür zehirlenmesi, klorür zehirlenmesi ve diş macunlarında bulunan florür zehirlenmesidir."

Prof. Dr. Canan Karatay, sözlerini "Bunlar vücuda girdiği zaman, tiroidin hormon yapımında kullandığı iyodu tiroide bağlanıp hücrelere girmesini engelliyorlar. Bütün mesele bu. Hipotiroidi, kronik tiroidit, haşimato hepsi aynı kapıya çıkar. Aynıdır ve bu vücutta bir otoimmün hastalığın olduğu belirtisidir" diyerek tamamladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.