Bu besinleri yıllardır yanlış tüketiyoruz: Toksik etki yaratıyor

Bu besinleri yıllardır yanlış tüketiyoruz: Toksik etki yaratıyor
Sosyal medyada etkileşim için yapılan videolar besin tüketim alışkanlıklarını da etkiledi.

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun dinç kalmasına, bağışıklık sistemimizin sağlıklı çalışmasına, uyku kalitenizi artmasına, bedeninizin günlük rutinlerini aksatmadan yerine getirmesini olanak tanıyan bir çok işlevin yerine gelmesi için önemlidir. Ancak uzmanlar sağlıklı beslenmeye yönelik halk arası efsanelere karşı uyarılarda bulunuyor.

ETKİLEŞİM İÇİN YAPILAN VİDEOLARA İNANMAYIN

Sosyal medyada etkileşim için hazırlanan videoların bazılarında doğru olmayan bilgiler yer alıyor. Halk arasında yılan bu inanışlar yanlış besin tüketimine dolayısıyla da sağlığınız için faydadan çok zarara yol açabiliyor.Alternatif tıp bilimine göre maydonoz limon kürü karaciğer yağlanması tedavi etmiyor. Maydonozu tüketmenizde bir sıkıntı yok ancak kariyer yağlanmasını azaltan en önemli etken kilo vermek.Öte yandan endüstriyel glikoz ve fruktoz içeren besinleri de tüketmemeniz gerekiyor. Ayrıca uzmanlar trans yağ içeren hızır besinlerden uzak durulması konusunda sıklıkla uyarılarda bulunuyor.

B12 VİTAMİNİNİ KIRMIZI LAHANA İLE YÜKSELTMEK

Kırmızı lahana kürü B12 seviyenizi artmasına yardımcı olmuyor
Fermente olduğu gerekçesiyle halk arasında B12 düzeyini yükselttiği söylenen lahana turşusu hakkındaki bu yaygın inanış aslında doğru değil. B12 düzeyinizi arttırmak istiyorsanız kırmızı et, beyaz et, yumurta gibi besinler tüketmeniz öneriliyor Öte yandan B12 emilimiinizle etkileyecek etmenleri de belirlemek için test yaptırabilirsiniz.

ALKALİ SU TÜKETİMİ
Vatandaşların birçoğu daha faydalı olduğu gerekçesiyle bir dönem ay kriz su tüketiminde yoğunlaşmıştı. Ancak böyle bir bilimsel veri henüz mevcut değil. Halk arasındaki bu yaygın inanış tamamıyla bir pazarlama stratejisiden ibaret.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.