Bayram ikramiyelerinde flaş gelişme: Emekliler e-Devlet'e bakınca anladı

Bayram ikramiyelerinde flaş gelişme: Emekliler e-Devlet'e bakınca anladı

Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber geldi. 3 bin TL olarak belirlenen Kurban Bayramı ikramiyeleri, 16 Haziran'dan önce hesaplara yatırılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşık 16 milyon emekliye yönelik bayram ikramiyelerinin ödeneceğini duyurdu. Işıkhan, ödemelerin Kurban Bayramı'ndan önce, yani 16 Haziran'dan önce tamamlanacağını belirtti.

bayrammmm.jpg

E-Devlet platformunda da emeklileri ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sayfasında, "Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama" başlığı altında, Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiyenin "Ödendi" ibaresi ile görünmesi dikkat çekti. Ancak daha sonra yapılan bir değişiklikle, bu ifade kaldırıldı ve şu an için ödeme yapılmadığı belirtiliyor.

gfb.jpg

Resmi bir açıklama olmasa da, kaynaklar ödemelerin 10 Haziran'da yapılabileceğini söylüyor. SGK ile bankalar arasındaki protokolün tamamlanmasıyla kesin takvim belli olacak.

Milyonlarca emeklinin, maaşlarını alarak kurbanlık alışverişi için bayramdan bir hafta kadar önce ödemelerinin tamamlanması hedefleniyor. Emekliler, e-Devlet platformu üzerinden veya Sosyal Güvenlik Kurumu'nun il müdürlüklerine başvurarak ikramiye bilgilerini öğrenebilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.