Kira fiyatlarında yeni dönem başlıyor: Sözleşmeniz bu tarihten sonra ise dikkat!

Kira fiyatlarında yeni dönem başlıyor: Sözleşmeniz bu tarihten sonra ise dikkat!

Kiracıları ilgilendiren önemli bir gelişme ya şu anda kira ödemelerinde yeni dönem başlıyor.

Konut kiralarıındaki %25 tavan zam oranı 2 Temmuz 2024 tarihinde sona eriyor. söz konusu uygulama 2022’de bir yıl süreyle başlatıldı ancak 2023 yılına kadar uzatıldı. bu yıl ise zam sınırının devam edip etmeyeceği merak edilirken, Merkez Bankası raporları ve Mehmet Şimşek’in açıklamaları doğrultusunda bu düzenlemenin devam etmeyeceği yönünde Bir öngörü oluşturdu.


ZAM ORANI NASIL HESAPLANIYOR?
Gayrimenkul Uzmanı Ufuk Tetik konut kiralarında yeni döneme girilmesine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Tetik’in ifade ettiğine göre; kiralarlarda uygulanan tavan zam düzenlemesinin son bulması durumunda 2 Temmuz’dan önce başlayan veya yenilenen sözleşmeler için %25 zam sınırı devam edecek.

2 TEMMUZ KRİTİK TARİH!
Tetik, 2 Temmuz’dan sonra başlayan veya yenilenen sözleşmelerde ise zam oranının TÜFE‘e göre belirleneceğine ilişkin ifadelerde kullandı. Düzenlemenin kaldırılması halinde ev sahiplerine zam hakkı doğacak mı? Sorusuna yönelik verdiği yanıta ev sahiplerine zam yapma hakkının doğucağına işaret etti.
Öte yandan temmuz ayına girilmeden önce geçerli olan %25 kiraz sınırının referans alınarak kullanılacağını da vurguladı. Düzenlemenin kaldırılması , 2 Temmuz’da ama sonraki kira sözleşmelerini etkiliyor.

Temmuz ayına kadar olan sözleşmeler neredeyse %25 kira sınırlaması devam edecek.

İLK KEZ KİRACI OLACAKLAR DİKKAT!
Gayrimenkul Uzmanı Ufuk Tetik ifade ettiğine göre kiracıları ciddi zam oranları bekliyor.Mayıs ayında enflasyonun 70 ila 75 bandına yükselmesinin öngörülmesiyle ilk kez konut kiralaması gerçekleştirecek vatandaşlar için duruma paralel olarak yüksek kira fiyatları da söz konusu olacak.


Tetik, yüzde 25'lik sınırlamanın kalkmasıyla birlikte en yüksek kira zam oranının ağustos ayında olacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.