Ahmet Ercan ‘Yıllarca sürecek’ diyerek açıkladı! O 2 il depremden kurtulamayacak

Ahmet Ercan ‘Yıllarca sürecek’ diyerek açıkladı! O 2 il depremden kurtulamayacak

Prof. Dr. Ahmet Ercan, o 2 ili uyardı. Söz konusu kentlerde yıllarca sürecek.

Türkiye, deprem kuşağı olması sebebiyle tarihi boyunca yıkıcı depremler ile karşı karşıya kaldı. Türkiye'nin yüzde 95'i deprem kuşağında yer alırken Bunlarda yüzde 44'ü birinci derece deprem bölgesinde bulunuyor. Türkiye Diri fay sayısı 485 olarak bilinirken, bunlardan 326'sı tekçe fay, fay zonu veya sistemi olarak yer alıyor. Ayrıca 183'ü ise bu ana yapılar altında fay segmenti olarak isimlendiriliyor.

Türkiye Diri Fay Haritası’nda gösterilen diri fayların her birinin 5,5 ve daha büyük depremler üretebilecek kaynak zonlar olduğu belirtiliyor.

diri-fay-haritasi-diri-fay-nedir-aktif-fay-hatti-haritasi-hangi-illeri-riskli-gosteriyor-diri-fay-hatti-tehlike-midir-5769.jpg

Deprem kuşağında yer alan Türkiye ise yakın tarihte çok yıkıcı depremler ile karşı karşıya kaldı. Türkiye’de gerçekleşmiş en büyük depremler ise 6 Şubat 2023’te 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi ve 1939 yılında meydana gelen Erzincan depremi olarak tarihe geçti.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin ardından ise deprem uzmanları İstanbul başta olmak üzere birçok il için uyarılarda bulunarak önlem alınması için yetkilerle baskı uyguluyor.

“MİLYONLARCA YIL SÜRECEK”

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan ise kritik uyarı geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ercan bu kez Balıkesir ve Bursa illerini uyardı.

kapak-92-za83-cover.jpg

2 ildeki depremlerin nedenlerini X hesabında açıklayan Ercan, ilçeleri de tek tek sayarak uyarılarda bulundu. Ercan, depremlerin yeri sürekli biçimleyen güç birikimleri olduğunu belirtti. Balıkesir ve Bursa’da depremlerin nedenini, Karasu-Sakarya-Pamukova, Bursa-Nilüfer Ovası-Ulubat- Manyas-Yenice-Gönen üzerinden açılmakta olan Karadeniz’i Ege Denizi’ne bağlayan yeni boğaz olduğunu ifade eden Ahmet Ercan, bu durumun milyonlarca yıl süreceğini söyledi.

ahmet-ercan.webp

Ercan, Balıkesir ve Bursa’ya yönelik açıklamasının devamında detaylara inerek şunları aktardı:

"Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu olan, Bandırma-Gönen-Yenice-Altınoluk kolu bugüne kadar 7-8 km, Yenişehir-Bursa- Ulubat-Manyas kolunda 10 km genişlerken, 11 kilometre yürümüştür. Yerkabuğu, sürekli olarak biçim değiştirirken depremler olur. Yeryuvarı canlıdır, tıpkı kişi gibi."

fsfsdfsdf.jpg

asdaassfgfsdf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.