2 Firmanın Borsada işlem tarihi belli oldu!

2 Firmanın Borsada işlem tarihi belli oldu!
İki firmanın halka arz onaylarının alınmasının ardından, yatırımcılar yatırım bankaları aracılığıyla bu fırsata yoğun ilgi gösterdi. Halka arz sürecine katılımın yüksek olması, piyasalarda olumlu bir hava yarattı. İlgili şirketlerin borsada işlem görmeye başlayacağı tarihler de resmi olarak duyuruldu.

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı duyuruda, Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz sürecinin başarıyla tamamlandığını ve şirketin toplam sermayesini yansıtan 590.000.000 TL nominal değerindeki payların, Kotasyon Yönergesi'nin ilgili maddesi uyarınca borsada işlem görmek üzere kaydedildiğini bildirdi. Açıklamaya göre, halka arz edilen 120.000.000 TL nominal değerli paylar, 9 Mayıs 2024'ten itibaren Yıldız Pazar'da, "LILAK.E" işlem kodu altında ve 37,40 TL'den başlangıç fiyatıyla sürekli işlem yöntemi kullanılarak alım satıma açılacak. Ayrıca, bu paylar için belirlenen maksimum emir miktarının 1.000.000 TL olduğu ifade edildi.

LİLA KAĞIT, KAÇ LOT DAĞITACAK?

Lila Kağıt'ın halka arzına katılım gösteren yatırımcı sayısı 3.494.775 olarak açıklandı. Yapılan dağıtım planına göre, sunulan payların %70'i, ortalama her birine 25 lot (934 TL) düşecek şekilde, 3.494.553 bireysel yatırımcı arasında eşit olarak paylaştırıldı. Bu dağıtım, yatırımcılara sermaye piyasalarına katılım fırsatı sunarken, şirketin de geniş bir yatırımcı tabanına ulaşmasını sağladı.

KOTON

Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., 136.600.000 Türk Lirası değerindeki paylarını başarıyla halka arz etti. Şirketin toplam sermayesini yansıtan 829.650.000 TL değerindeki paylar, Kotasyon Yönergesi'nin ilgili maddesi uyarınca borsada işlem görmeye başladı. 10 Mayıs 2024'ten itibaren Yıldız Pazar'da "KOTON.E" ticaret kodu altında, her biri 30,50 TL fiyatla sürekli işlem yöntemiyle alınıp satılacak. Bu işlemlerde belirlenen maksimum emir büyüklüğü 1 milyon TL olarak saptandı.

Koton'un halka arzı sonrasında yapılan talep toplama işlemleri neticesinde, 3.473.380 bireysel yatırımcıya hisse senedi dağıtıldı. Dağıtılan hisselerin %84,5'i bireysel yatırımcılara tahsis edilirken, her bir yatırımcının ortalama 34 lot, yani yaklaşık 1.037 TL değerinde hisse aldığı kaydedildi.

LILAK BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Borsa İstanbul’da LILAK koduyla işlem görmeye başlayacak. Yeni açıklanan bilgilere göre şirketin hisseleri 9 Mayıs 2024 Perşembe tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.