150 bin liralık faizsiz kredide beklenen haber geldi! Başvuran herkese bu ay yatacak

150 bin liralık faizsiz kredide beklenen haber geldi! Başvuran herkese bu ay yatacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş maddi sıkıntı çeken gençlerin dört gözle beklediği faizsiz 150 TL'lik evlilik kredisine ilişkin beklenen açıklamayı yaptı.

Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanı Janos Csak'ın katılımıyla düzenlenen Türkiye ile Macaristan'ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'nde bir konuşma yapan Bakan Göktaş, faizsiz evlilik kredisinin ödemelerinin ne zaman başlayacağını da açıkladı.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında, evlenecek gençlere 48 vadeli 150 TL'lik evlilik kredisi verileceği açıklanmıştı. Evlilik kredilerinde ilk etapta deprem bölgesinde uygulanacağı, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden yapılacak başvurulara öncelik verileceği duyurulmuştu.

150 BİN LİRALIK KREDİYE YAŞ SINIRI GETİRİLMİŞTİ

150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi için yaş şartı getirilmiş, krediyi alacak gençlerin 18-24 yaş aralığında olması gerektiğini belirtilmişti. 2 yıl ödemesiz olmak kaydı ile kredi vadesi 48 ay olarak belirlenmişti.

Bakan Göktaş, Mayıs ayı itibari ile başvuran gençlerin 150 bin liralık ödemelerinin başlayacağını söyledi.

"DESTEĞE İHTAYAÇ DUYANLARI SAHA ÇALIŞMALARI İLE BELİRLİYORUZ"

Gençlerin aile kurmalarını desteklemek amacı ile Aile ve Gençlik Fonunu kurduklarını belirten Göktaş, "Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri gerçekleştirileceği müjdesini paylaşmak isterim. Hedefimiz uygulamayı Türkiye genelinde yaygınlaştırmak" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.