Yüzde 200 zam yedi Herkes bakıyor kimse almıyor

Yüzde 200 zam yedi Herkes bakıyor kimse almıyor
Kakao fiyatlarına 3 ay içinde gelen yüzde 200 zam nedeni ile vatandaş alamaz oldu.

Ardı ardına aldığı zamlarla rekor kıran kakao fiyatları Ocak ayından bu yana yüzde 200 artmasına karşın yine bir zam bekleniyor.

kakao3.jpg

Kakao rekoltesinin yüzde 50’den fazla düşüş göstermesi sonucu kakaonun tüketiciye yansıyan fiyatları da son 46 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Aktarlarda kilogram fiyatının 600 lirayı çıkan kakao, yılbaşından bu yana yüzde 200 üzerinde zam alan gıda maddesi olarak rekor kırdı.

kakao2.jpg

Eskişehir’de yıllardır aktar dükkanı işleten Koray Özkılıç, kakao fiyatlarının önümüzdeki dönemlerde daha da artacağını söyleyerek, “Rekoltenin yüzde 50’den fazla düşüş olması nedeni ile tedarikte de sıkıntılar oluştu. Tüketimin yüksek olmasından dolayı sürekli talep gören kakaonun da fiyatı böylelikle fırladı. Dünya pazarında çok hızlı bir yükseliş gösteren kakao fiyatları, perakende satışta da yılbaşından bu yana rekor zamma ulaştı. Tedarik zincirinin düzelmemesi halinde önümüzdeki dönemde de fiyatlar artışını sürdürecek. Şu anda kilogram fiyatı 600 TL olan kakaoyu vatandaşlar az miktarlarda alabiliyor. Fazla fazla alma devri çoktan bitti” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.