Yumurta haşlamanın en kolay yolları

Yumurta haşlamanın en kolay yolları

Kahvaltıda haşlanan yumurtayı soymanın en kolay yolları…

YUMURTA HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI

Protein deposu olan yumurtalar bazen haşlanınca soyulması zor oluyor. Newsner'de paylaşılan bilgilere göre, haşlanmış yumurtayı soymanın en basit yolu suya kabartma toxu ekleyerek haşlamak. Böylelikle suyun alkalilik oranı artacaktır ve yumurtalarınız haşlandıktan sonra daha rahat soyulacaktır.

Ayrıca, yumurtayı suyu koyduktan bir süre sonra eğer yumurta suyun dibine yatay bir şekilde inerse yumurta taze anlamına gelir.

Eğer dikey şekilde iniyorsa kızartmak daha mantıklı olacaktır. Son olarak yumurta eğer suyun yüzeyinde kalıyorsa, eskidir.

TUZ EKLEYİN

Yumurtanız daha haşlanmadan suyun içinde çatlıyor mu? Bunun önüne geçmek için suyun içine tuz ekleyin. Bu sayede yumurtanın beyazı daha çabuk haşlanacak. Olur da yumurta çatlarsa, beyazı yumurtadan çıkmayacaktır.

Buzdolabında bekletilen yumurtalar haşlarken daha çabuk çatlar. Çatlamamaları için yumurtaları suda bekletin. Biraz ısınınca haşlamaya başlayabilirsiniz. Yumurtayı çok haşlanmış ve katı şekilde mi seviyorsunuz? Haşladıktan sonra yumurtayı soğuk suyun içinde bekletin. Artık kabuğunu kolaylıkla soyabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.