Yozgat'ta Türk Mutfağı etkinlikleriyle yöresel lezzetler tanıtıldı

Yozgat'ta Türk Mutfağı etkinlikleriyle yöresel lezzetler tanıtıldı

Yozgat'ta düzenlenen "Türk Mutfağı" etkinlikleri kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı ve "Yöresel Anne Kurabiyesi" yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Yozgat'ta, Türk yemeklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen "Türk Mutfağı" etkinlikleri kapsamında, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen coğrafi işaretli yemekler ve yiyecekler vatandaşlarla buluştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda, yöresel lezzetler tanıtıldı ve vatandaşlara ikram edildi. Desti kebabı, tandır kebabı, arabaşı, parmak çöreği, Sorgun yağlısı, çanak peyniri, erişte, nohut kavurması, helva gibi yöresel yemekler katılımcılara dağıtıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen "Yöresel Anne Kurabiyesi" yarışmasında ise dereceye girenlere ödüller verildi.

Yarışmaya katılan 30 kadın arasından birinci olan Tülay Şekerci çeyrek altın, ikinci Sümeyye Karahancer gram altın, üçüncü Şerife Doğan ise 2 bin lira ile ödüllendirildi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, stantları gezerek yaptığı değerlendirmede, Türk mutfağının tanıtımı ve yaşatılması amacıyla illerde düzenlenen etkinliklerin önemine dikkat çekti. Vali Özkan, her geçen gün Türk mutfağının genişlediğini ve yeni ürünlerin ortaya çıktığını belirterek, emekleriyle unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri Cumhuriyet Meydanı'na taşıyan kadınlara ve işletmelere teşekkür etti. Etkinlikte, evlerinde yaptıkları ürünleri sergileyen kadınların yanı sıra Yozgat genelinden 30 civarında işletmenin de yer aldığı kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.