Kurban Bayramı öncesinde Yozgat'ta kurban pazarlarında hareketlilik artarken, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri’nde görevli veteriner hekimler, güvenlik güçleriyle birlikte denetimlerini yoğunlaştırdı. Veteriner hekimler, kurban pazarlarında hayvan sağlığı, refahı ve gıda güvenliği konularında kontroller gerçekleştiriyor.
Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, vatandaşları kurbanlık alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Anteplioğlu, hayvanların küpesi ve pasaportunun kontrol edilmesi, hasta veya zayıf hayvanlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, dişi hayvanlarda gebelik durumunun kontrol edilmesi ve hayvanların veteriner sağlık kontrolünden geçmiş olmasının önemine dikkat çekti.
Anteplioğlu, kurban kesimlerinin belediyelerin belirlediği alanlarda, yetkili ve ehil kişilerce yapılmasını tavsiye etti. Açık alanlarda yapılan gelişi güzel kesimlerin çevre kirliliğine ve halk sağlığına zarar verebileceği uyarısında bulundu. Kurban etinin 12-24 saat dinlendirilmesi, hijyenik koşullarda saklanması ve dağıtımında da özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.