Yoğurdun içine ekleyip yiyince hafızayı zehir gibi yapıyor 'Bir tutam eklemek yetiyor'

Yoğurdun içine ekleyip yiyince hafızayı zehir gibi yapıyor 'Bir tutam eklemek yetiyor'

Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan 'kekik' baharatı, yoğurtla birleştiğinde çok daha faydalı hale dönüşüyor.

Kekik, doğal bir ilaç olup antiseptik ve antibiyotik özellikleriyle bilinir. Özellikle soğuk algınlığı ve öksürük için etkili bir çözüm sunar.

Aynı zamanda bronşit tedavisinde de kullanılan kekik, doğal antimikrobiyal özellikleriyle dikkat çeker.

Kekik yağı, güçlü antimikrobiyal etkileriyle bilinir ve bu özelliği sayesinde boğaz ağrısının tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

KEKİK NASIL TÜKETİLİR?

Genellikle yemeklere benzersiz bir aroma katan kekik, farklı amaçlar için de kullanılabilir. Otları çoğunlukla çay olarak demlenirken, kekik yağı kozmetik ürünlere ilave edilir.

Ağız gargaraları, krem ve losyonlar ile aromaterapi yağlarında da tercih edilir.

YOĞURDUN İÇİNE EKLEYİP YİYİN

Yoğurdun içerisine bir tutam kekik eklemek hafızaya ve beyne iyi geliyor.

Kekiği yoğurtla birlikte tüketmek için birçok farklı tarif bulunmaktadır. Örneğin, salatalara kekikli yoğurt sosu ekleyebilir veya sade yoğurt üzerine kekik serpebilirsiniz.

Ayrıca kekikli yoğurtlu dip soslarını sebzelerle birlikte tüketebilir veya yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.

BEYNE OLUMLU ETKİLERİ

Kekikte bulunan apigenin adlı flavonoid, nöronlar arasında kuvvetli bağlantılar kurarak beyin sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Bu madde, bilim insanları tarafından şizofreni, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde kullanılabilir.

Flavonoidler açısından zengin bir diyet ise beyin fonksiyonlarını geliştirerek genel beyin sağlığını destekleyebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.