Yemek bedelleri belli oldu ‘O tarihte yürürlüğe girecek’

Yemek bedelleri belli oldu ‘O tarihte yürürlüğe girecek’
Memurların yemek bedelleri belli oldu. Konuyla ilgili tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de bugünkü sayısı yayımlandı.

Söz konusu Tebliğde, 2024 yılında uygulanacak öğle yemeği servisinden memurlar ve sözleşmeli personelden alınacak asgari yemek bedellerine ilişkin

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir için üçte ikisi karşılanacak

Büyükşehirler dışında kalan diğer iller için ise yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle ile tarifeler sağlanacak.

Bütçeden karşılanmayan yemek bedelleri kısmı personelden alınacak.

headline.jpg

15 OCAK'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

14 Ocak 2025'e kadar öğle yemeği servisinden faydalanacak memurlara günlük 7,70 lira ile 31,41 lira arasında bedel verilecek.

Sözleşmeli personeller ise aldıkları ücrete göre günlük 9,37 lira ile 37,55 lira arasında öğle yemeği ücretinin ödemesini yapacak. .

Ayrıca kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit etme hakkı da tanıyacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ, 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek.

aaaaaaaaa.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.