Yağlı saçlardan kurtaran 5 yöntem

Yağlı saçlardan kurtaran 5 yöntem

Yağlı saçlardan kurtulmanın yolu doğal yağlar. İşte daha önce duymadığınız yağlı saçlardan kurtaran 5 yöntem...

Yağlı saç parlak durduğu gibi saçları yapış yapış gösterir. Kir, pislik ve ter ile birleştiğinde kötü görüntüye sebep olan yağlı saçların nedeni çok fazla şampuan kullanmak da olabilir. Çünkü çok sık saç yıkamak saçta korunması gereken yağları yok edebilir. Bu yüzden yağlı saçlardan kurtulmanın yolu doğal yağlar. İşte yağlı saçlardan kurtaran 5 yöntem...

Bazen saç derisi ihtiyaç olandan fazla yağ üretir ve saç tellerinde birikir. Böyle olunca yağlı ve yapışkan saçlar ortaya çıkar. Güzellik rutininizde yapacağınız birkaç değişiklik saçtaki yağ oranını azaltabilir. İşte yağlı saçlardan kurtaran 5 yöntem...

YAĞLI SAÇLARDAN KURTARAN 5 YÖNTEM

Elma sirkesi

Elma sirkesi saçtaki yağlanmayı azaltır ve saç dökülmesini önler. Sirkeyi suyla seyreltin ve saçınızı durularken kullanın.

Aloe Vera

Besin açısından zengin doğası nedeniyle, aloe vera güçlü büzücü ve besleyici nitelikler gösterir. Ayrıca aşırı yağ üretimini azaltmaya yardımcı olur. Birkaç damla limon suyu ve bir ila iki çay kaşığı aloe vera suyu ekleyin ve bir bardak su ile karıştırın. Şampuandan sonra saçınızı bu karışımla durulayın.

Yumurta sarısı

Yumurta sarısı saç foliküllerini daraltabilir, sebum çıkışını azaltabilir ve yağlı saçlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir . Yumurta sarısını bir yemek kaşığı limon suyu ile karıştırdıktan sonra yeni temizlenmiş saçlarınıza uygulayın. Yumurta kokusunu önlemek için 30 ila 40 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla iyice durulayın.

Hindistancevizi yağı

Saf hindistancevizi yağı, hafif olduğu ve diğer birçok yağdan daha düşük moleküler ağırlığa sahip olduğu için saçınıza gerekli parlaklığı sağlar. Aşırı sebum üretimini azaltmaya yardımcı olabilir. Saçınızın uçlarına ve saç derinize saf Hindistancevizi yağı sürün. Bir saat sonra, açık bırakın ve nazik bir temizleyici ile yıkayın.

Argan Yağı

Argan yağı saçı besler ve yağ dengesini korur. Argan yağı ayrıca sebum çıkışını kontrol edebilir, kan dolaşımını hızlandırabilir ve yağlı saçlardan kurtulmaya yardımcı olabilir.

SAÇI HIZLI YAĞLANDIRAN 3 NEDEN

Saçı çok fazla yıkama yani çok fazla şampuanlama, saçın koruması gereken doğal yağları yok edebilir.

Testosteron, östrojen veya progesteron seviyelerindeki değişiklikler, sebum salgılarınızı doğrudan etkileyebilir ve çeşitli insanlar üzerinde farklı etkilere sahip olabilir. Bu, saç derinizde ve saçınızda daha fazla sebum üretilmesine neden olabilir.

Fırçanızı yıkamadığınızda ve olduğu yerde bıraktığınızda, bakteri, eski ürünler ve kiri toplayabilir. Bu saçınıza bulaşarak saçınızın yağ üretiminin sağlığını bozar. Aynı şey, yastık kılıfları rutin olarak yıkanmadığında da meydana gelir. Tüm kir basitçe kafanıza aktarılıyor. Bunun yanında nem ve ter bile vücut ısısının yükselmesine katkıda bulunabilir ve yağ bezlerinizin daha fazla yağ üretmesine neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.