Yabancılar seçim sonrası borsayı talan etti 'Haftalardır o hisseleri peynir ekmek gibi topluyorlar'

Yabancılar seçim sonrası borsayı talan etti 'Haftalardır o hisseleri peynir ekmek gibi topluyorlar'
Borsa İstanbul’da tabancı yatırımcılar tarafından en çok alım-satım işlemi yapılan hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününe 0,84 düşüşle 8.964,97 puan seviyesinden başladı. Sektör endeksleri arasında bankacılık endeksi yüzde 0,95 ve holding endeksi yüzde 1 değer kaybetti.BIST 100 endeksi dünü yüzde 1,27 değer kaybederek 9.040,87 puan seviyesinden tamamlamıştı.

borsa-istanbul-1477319-001.jpg

Borsa İstanbul’da bu hafta dalgalı bir seyir izlerken yabancı yatırımcının borsaya devam ediyor. Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en fazla alım işlemi gerçekleştiren hisseler sırayla Alves Kablo (ALVES), Mogan Enerji (MOGAN) ve Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PEKGY) oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en çok satış işlemi yapılan hisseler ise sırasıyla Maçkolik İnternet Hizmetleri (MACKO), Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri (MTRKS) ve Akin Tekstil (ATEKS) oldu.

YABANCILAR O HİSSELERİ TOPLUYOR

Yabancı yatırımcının Borsa İstanbul’da istikrarlı bir şekilde alım ve satım işlemi gerçekleştirdiği hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören VBT Yazılım (VBTYZ) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı 8 gündür artarken, bu süre Döktaş Dökümcülük (DOKTA), Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi (DURDO), Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret (POLTK) ve Tav Havalimanları Holding (TAVHL) hisselerinde 6 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’da istikrarlı şekilde satış işlemi gerçekleştirdiği 5 hisse ise Aksa Akrilik Kimya Sanayi (AKSA), Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama (DOBUR), Türkiye Kalkınma Bankası (KLNMA), Migros Ticaret (MGROS), Birikim Varlık Yönetim (BRKVY) oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.