Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, 21-27 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Van'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle Van Müzesi konferans salonunda düzenlenen açılış programı ve panelde, Van'ın zengin mutfak kültürü tanıtıldı. Etkinlikler kapsamında Van kahvaltısı ve yöresel yemekler ziyaretçilere sunuldu. Geleneksel yemeklerin korunması ve genç kuşaklara aktarılması konuları da panelde ele alındı.
Panelde ayrıca, yeni şeflerin yetiştirilmesi, yerel malzemelerin çağdaş tekniklerle yorumlanması ve akademik çalışmalarla Van mutfak kültürünün kayıt altına alınması gerektiği vurgulandı. Van'a özgü yemekler, yerel ürünlerin coğrafi işaret süreci ve gastronomi turizminin Van için sunduğu fırsatlar da müzakere edildi. Bir hafta sürecek etkinlikler boyunca atölyeler, yerel ürün sunumları ve geleneksel çay kültürü tanıtımlarıyla Van'da mutfak kültürüne dair farkındalık arttırılmaya devam edilecek.
