Gastronomi Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES), Van mutfağına iki yeni ürün kazandırdı. TÜRES Van Şube Başkanı Şef Sinan Pulat ve Başkan Yardımcısı Şef Adem Ergin, Van'a özgü badem çiçeği tatlısı ve şerbetini geliştirdiklerini duyurdular. TÜRES'in Van'a yaptığı bu katkıyla, badem çiçeği tatlısı ve şerbeti gastronomi dünyasına sunulmuş oldu. Şefler, Akdamar Adası'ndan ilham alarak, ağaçların dibine dökülen badem çiçeklerini topladıklarını ve doğanın gücünden faydalanarak hem tatlı hem de köklerinden özel bir şerbet elde ettiklerini açıkladılar. Geliştirilen şerbete "Badem Çiçeği Şerbeti", tatlıya ise "Akdamar Tatlısı" adı verildi. Ürünlerin hem lezzetli hem de sağlıklı olduğunu vurgulayan şefler, Van mutfağına değer kattıklarını belirttiler. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlisi Emine Cihangir, ürünleri tattıktan sonra lezzetlerini övdü ve şerbeti de beğendiğini ifade ederek herkese tavsiye etti. Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Can Sarı ise, daha önce de yaratıcı tatlara imza atan şeflerin bu başarısını tebrik etti.