Van Kalesi'nde 'Çay Saati' etkinliği

Van Kalesi'nde 'Çay Saati' etkinliği

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türk Mutfağı Haftası'nda Van Kalesi'nde "Çay Saati" etkinliği düzenledi.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Van Kalesi'nin etkileyici manzarasında bir "Çay Saati" etkinliği düzenledi. Etkinlik, Türk kültürünün önemli bir parçası olan çay geleneğini yaşatmak ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, yöresel lezzetler ve çay ikram edildi. Yerel kadın kooperatiflerinin hazırladığı Van'a özgü ikramlıklar arasında Van pastası, otlu peynir ve tandır ekmeği yer aldı. Katılımcılar, eşsiz manzara eşliğinde sunulan geleneksel lezzetlerden ve çaydan büyük keyif aldılar.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk mutfağının yemeklerin ötesinde bir yaşam kültürü ve paylaşım biçimi olduğunu vurguladı. Çay saatinin misafirperverlik ve sohbet kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirten Şahin, bu tür etkinliklerin kentin tanıtımına ve gastronomi turizmine katkı sağladığını ifade etti. Katılımcılar da Van kültürü hakkındaki görüşlerini paylaştılar.

519698-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.