Valilikten flaş karar! Tamamen yasaklandı 'Tek tek mühürleniyor'

Valilikten flaş karar! Tamamen yasaklandı 'Tek tek mühürleniyor'

Valilik almış olduğu karar doğrultusunda o uygulamayı tamamen yasaklayarak, kapılarına mühürleme kararı aldı.

Edirne Valiliği'nin almış olduğu kararından ardından, Çanakkale valisi harekete geçti. Çanakkale'de 'Tiny House''lar konusunda adımlar atılmaya başlandı. Türkiye'nin popüler turizm noktalarından Bozcaada'da tiny house'lar yasaklandı ve mühürlenme işlemlerine geçildi.

Bozcaada ilçesi, Kuzey Ege Denizi'nde bulunan bir turizm merkezi olarak son dönemde hızla artan 'Tiny House' adı verilen tekerlekli ahşap evlerin kontrol altına alınması için harekete geçti. Belediye, bu yapıların kaçak konaklamayı engellemek amacıyla mühürlendiğini ve su ile elektrik hizmetlerinin kesileceğini açıkladı.

 Edirne'den sonra bir 'tiny house' yasağı daha! Son dönemde çoğalmıştı, mühürlenmeye başlandı!

BOZCAADA BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

Son dönemlerde 'Tiny House' adı verilen tekerlekli ahşap evlerin akınına uğrayan Bozcaada'da belediye, bu yapılar için harekete geçti. Yapılan açıklamada, Bozcaada'da imar planı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 1/1000 ve 1/5000 Koruma Amaçlı İmar Planı Çalışmalarının belediye personeli, meclis üyeleri, avukat ve uzmanlarla birlikte incelendiği ve bu planların haziran ayında yapılacak halk toplantısında paylaşılacağı ifade edildi.

AW212232_02

MÜHÜRLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI

Çanakkale Valiliği'nin 20.12.2023 tarihli yazısıyla belediye ve kaymakamlığa bildirimler yapıldı. Buna dayanacak alınan kararlar şu şekilde:

  • Bozcaada'ya giren ve tarım arazilerine konuşlandırılan tüm hareketli yapılar ve konteyner evler mühürlenmeye başlandı.
  • Mevcut bu yapıların elektrik ve su hizmetlerinden yararlanmasına izin verilmeyecek ve bu hizmetler kesilecek.
  • Bu yapıların tarım arazisine konulmasının ve elektrik-su bağlanmasının yasak olduğuna dair sahiplerine bildirim yapılacak.
  • Bu yapıları tarım arazisine yerleştirenler hakkında hukuki işlemler başlatılacak.
  • Bu kararların uygulanması için gerekli işlemler Bozcaada Belediyesi'nin haziran ayı meclisinde ele alınacak.

TİNY HOUSE İLE ADAYA GEÇİŞ YASAKLANDI

Bozcaada Belediyesi'nin 9 Nisan 2021'deki meclis toplantısında alınan kararla, 'Tiny House' olarak bilinen tekerlekli ahşap evlerin adaya geçişi yasaklanmıştı.

AW212232_03

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum