Son zamanlarda mutfakların vazgeçilmezi olan keten tohumunun faydası saymakla bitmiyor. Omega-3 kaynağı içeren bu besin lifler, antioksidanlar ve diğer önemli besin maddeleri içermesiyle dikkat çekiyor.
SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN ALTIN DEĞERİNDE
Zengin lif içeriğine sahip bu besinin sindirim sistemine büyük bir katkısı mevcut. Çözünür ve çözünmez lifler içeren keten tohumları, bağırsak sağlığını koruma, tokluk hissini artırma ve sindirim sürecini düzenleme özellikleri sunar.
Kanseri önlemeye de yardımcı olan bu besin kaynağı, lignan adlı bitkisel bileşikler açısından da oldukça zengin.
KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?
- Kolesterol seviyesinin düşürür
- Kalp sağlığını destekler
- Kan şekeri seviyesini dengeler
- Hücresel hasarı azaltır
- Kanseri önlemeye yardımcı olur