Uzman isimden altınla ilgili kritik çıkış! Tamamen kaldırılmalı!

Uzman isimden altınla ilgili kritik çıkış! Tamamen kaldırılmalı!
İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık altınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, bankalarda kuyumcu firmalarına tanınan yeni imkanlara olumlu bir bakış açısına sahip olsa da, altın ithalatına getirilen kota uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Atayık, bu durumun Türk kuyumculuk sektörünü olumsuz etkilediğini ve ihracatçı firmaların yüksek fiyatlar nedeniyle yabancı müşterilerin birçoğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

ekran-goruntusu-2024-04-16-085818.pngAtayık, geçen yıl hayata geçirilen ithalat kotasının Türk kuyumculuk sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti. Önceden sektörün dünya liderliği hedeflediğini ancak kota uygulamasıyla üreticilerin ve ihracatçıların yurt dışı pazarlarında zorluklar yaşadığını dile getirdi.

İstanbul Mücevher Fuarı'nda da bu uygulamanın negatif sonuçlarını gözlemlediklerini belirten Atayık, sektör temsilcileri olarak bu durumu ilgili bakanlıklara ve kurumlara aktardıklarını söyledi.

ekran-goruntusu-2024-04-16-085830.pngAtayık, yapılan görüşmeler sonucunda kamu ve özel bankalarda kuyumcu firmaları için altın kotası açıldığını ve Ticaret Bakanlığı'nın yetki belgesi sahibi kuyumculara ilave fiyatlarla altına ulaşım imkanı sunduğunu açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-04-16-085910.pngAncak Atayık, kota uygulamasının ihracatçı firmaların yanı sıra orta boy atölyeler ile irili ufaklı üreticileri de olumsuz etkilediğini vurguladı. Bu nedenle, Atayık, bankalardaki yeni imkanları olumlu karşılamanın yanı sıra kota uygulamasının tamamen kaldırılması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.