Kanal D'nin reyting rekortmeni dizisi Uzak Şehir, Mardin Midyat'taki çekimlerine devam ediyor. Dizi, Mardin mutfağının eşsiz lezzetlerini de sahnelerine taşıyor. Bölgenin yemekleri dizinin vazgeçilmezleri arasında.
Oyuncular, Mardin yemeklerine olan hayranlıklarını dile getirdiler. Ozan Akbaba, en sevdiği yemeğin kavurma olduğunu belirtirken, Sinem Ünsal ise Süryani çöreğine hayır diyemediğini söyledi. Milliyet yazarı Zeynep Kakınç, Uzak Şehir mutfağını ziyaret ederek oyuncularla Mardin yemekleri üzerine sohbet etti. Ödüllü şef Ebru Baybara Demir de konağın avlusunda, kazanda etli bulgur pilavı pişirdi.
Dizide Cihan karakterini canlandıran Ozan Akbaba, geçmişte aşçı yamaklığı yaptığını itiraf etti. Sinem Ünsal minimal beslendiğini, et ve hamur işi tüketmediğini ancak Süryani çöreğinden vazgeçemediğini belirtti. Gonca Cilasun, yemek yemeyi bir ritüel olarak gördüğünü ve et yemeklerini çok sevdiğini ifade etti. Sahra Şaş ise Mardin'de en sevdiği yemeklerin kavurma, etli bulgur pilavı ve Alluciye olduğunu söyledi. Atakan Özkaya ise Mardin'de kilo aldığını ve sporcu beslenmesiyle Mardin mutfağı arasında denge kurmaya çalıştığını belirtti. Özkaya'nın favori yemeği haşlama içli köfte, yani ikbebet.
