Ünlü Türk otomotiv devi iflasın eşiğinde! TOGG'a üretim yapıyordu

Ünlü Türk otomotiv devi iflasın eşiğinde! TOGG'a üretim yapıyordu

Neredeyse her gün peş peş gelen iflas haberlerine bir yeni daha eklendi. TOGG'a üretim yapan otomotiv devi iflasın eşiğine geldi.

Yüksek enflasyon, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle şirketler mali zorluklarla karşı kaşıya kalıyor. Mali zorluklarla karşı karşıya kalan şirketler ise çözümü iflas başvurusu yaparak buluyor.

Birçok büyük marka için üretim yapan ROBO otomotiv devi iflasa sürüklendi.

19 Mayıs 2024 - Endüstriyel otomasyon alanında faaliyet gösteren ROBO Otomotiv, yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle konkordato ilan etti. Gölcük’te bulunan ve TOGG, TÜBİTAK, Bilişim Vadisi gibi önemli kuruluşlara ar-ge desteği sağlayan firma, Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak üç aylık geçici mühlet aldı. Mahkeme, Ali Karakaş, Barış Küçük ve Hafiz Coşkun’u geçici konkordato komiserleri olarak atadı.

TOGG'un üretim hattının robotik sistemlerini kuran ROBO konkordato ilan etti - Mavi Marmara Gazetesi

ROBO OTOMOTİV HAKKINDA

2002 yılında bir grup Elektrik-Elektronik Mühendisi tarafından kurulan ve 2006 yılında resmi faaliyetlerine başlayan ROBO Otomotiv, özellikle otomotiv sektörü başta olmak üzere çeşitli alanlarda endüstriyel otomasyon çözümleri sunmaktadır.

Şirket, TOGG'un gövde üretim hattındaki robotik sistemlerden Osmangazi Köprüsü'nün portal sistemine, Arçelik ve BSH’nin üretim hatlarına kadar birçok büyük projeye imza atmıştır.

Picture background

EKONOMİK ZORLUKLAR İFLASA SÜRÜKLEDİ

ROBO Otomotiv, ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalması nedeniyle Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, şirketin mal varlığı üzerindeki tasarruf yetkisini sınırlandırarak belirli işlemlerin mahkeme iznine tabi olmasına karar verdi ve firmaya üç aylık geçici mühlet tanıdı.

Geçici mühlet süresince Ali Karakaş, Barış Küçük ve Hafiz Coşkun geçici konkordato komiserleri olarak görev yapacaklar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.