Ünlü Türk Hava Yolu şirketine uçuş yasağı getirildi ‘Şoke eden karar’

Ünlü Türk Hava Yolu şirketine uçuş yasağı getirildi ‘Şoke eden karar’
Ünlü Türk Hava Yolu şirketine uçuş yasağı getirilmesi herkesi şoke etti.

Avrupa Birliği Ünlü Türk Hava Yolu şirketine uçuş yasağı getirdi. Karar sektörde şoke etkisi yaratırken nedeni ise ortaya çıktı.

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle ülkelere, şirketlere ve bireylere Avrupa Birliği yaptırım uygulamaya devam ediyor. Avrupa Birliği bir Türk Hava Yolu şirketi hakkında skandal bir karara imza attı.

Avrupa Birliği, Rusya ile bağlantılı olduğunu iddia ederek Antalya merkezli Southwind Hava Yollarına uçuş yasağı getirme kararı aldı.

Finli havacılık otoritesinin yaptığı araştırmaya göre, Southwind'in ana mülkiyet payının ve fiili kontrolünün Türkiye'de değil Rusya'da olduğu ve Rus aktörlerle bağlantılı olduğu savunarak bu karara vardığı öne sürüldü.

southwind-airlines-1560x1080.jpg

AVRUPA HAVA SAHASI KAPANDI

Bunun sonucunda Finlandiya Southwind'e Antalya-Helsinki arasında uçuş izni verilmezken, diğer Avrupa ülkelerinin konuya nasıl yaklaşacağı merak konusu oldu.

Southwind Hava Yolları Almanya'da Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih ve Stuttgart'a uçmak isterken öte yandan Yunanistan'ın Kandiye kenti de uçuş programında yer aldığı görüldü.

Brüksel, 28 Mart Perşembe günü üyelerine, resmi şirket adı Cortex Havacılık ve Turizm Ticaret olan Southwind Airlines'ın 833/2014 Sayılı Yönetmeliğin 3d maddesi 31 uyarınca kalkış, uçuş ve iniş yasağı getirildiğini aktardı.

Avrupa hava sahasının tamamı Southwind'e kapatılması üzerine, şirketin Zürih'e uçamayacağı aktarıldı.

southwind-a330-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.