Türk sağlık devi iflas etti! Sektörün öncülerindendi

Türk sağlık devi iflas etti! Sektörün öncülerindendi
Artan enflasyon, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle maliyet açısından zor duruma giren şirketler teker teker iflas ederken, bir yeni iflas haberi de Türk sağlık devinden geldi.

Türkiye'nin sağlık sektöründeki önemli bir yere sahip olan Genomed Sağlık Hizmetleri A.Ş.'nin iflas haberleriyle sağlık sektöründe dengeler değişecek gibi görünüyor.

Genomed Sağlık Hizmetleri - Hipokratist - Sağlık Ansiklopedisi

İstanbul merkezli şirketin iflas kararı, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından duyuruldu.

1992 yılında İngiltere merkezli olarak kurulan Genomed Sağlık Hizmetleri A.Ş., moleküler tanı, PCR tabanlı sistemler, DNA dizilemesi gibi alanlarda uzmanlaşmış, anahtar teslim laboratuvarlar kurarak sektörde öne çıkmıştı. Ancak, şirketin iflas haberiyle sektör sarsılmış durumda.

İşte bu beklenmiyordu! Dev sağlık şirketi iflas etti

Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 14/06/2023 tarihli kararıyla, 3940013014 VKN ve 284667-0 İstanbul Ticaret Sicil No'sunda kayıtlı olan Genomed Sağlık Hizmetleri A.Ş.'nin iflasına karar verildiği ilan edildi. Mahkeme kararı, İİK. 166. Maddesi uyarınca tebliğ ve ilan edildi.

Özellikle sağlık turizmi alanında saç ekimi gibi hizmetlerde öne çıkan Genomed Sağlık Hizmetleri, sunduğu hizmetlerle turistlerin dikkatini çekiyordu. Ancak şimdi, iflas haberleri sektörde bir dönem sona erdiğini işaret ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.